15% på byxor & leggings! Kod BYXA15 i kassan

Yogatillbehör - Yoga props

Se video där yogaläraren Katarina tipsar om hur du kan använda dina yogatillbehör - KLICKA HÄR!

Hos oss på Soul Factory hittar du rätt yogatillbehör för just dina behov. Yogaklossar, yogabolster, meditationskuddar, yogaband, magiska eteriska oljor och mycket annat för din yoga och meditation.
Spana in sortimentet här nedan och känn inspirationen skölja över dig! 
Har du svårt att välja rätt yogatillbehör / yoga props för just dig? Då kan du få hjälp och vägledning av vår alldeles egna yogalärare Katarina som ger dig tips om de bästa yogatillbehören. 
Katarina svarar vardagar inom 24 timmar, [email protected]


Yogatillbehör av bra kvalité är bra för en säker yoga-upplevelse. Rätt Yogatillbehör hjälper dig att avlasta kroppen och får dig att kunna slappna och känna dig trygg i dina rörelser. En Yogahandduk hjälper dig att stå stadigt på Yogamattan utan att halka. Ett Yogabolster stöttar upp och får dig in a avslappnande positioner. Yogabälten i ett urval av färger hjälper dig att uppnå yogapositioner på ett skonsamt och mjukt sätt, utan att slita på lederna.

Våra underbart vackra meditationskuddar är Yogatillbehör som hjälper dig att landa i en bekväm sittande ställning. Ett eller två Yogablock slipar positionerna till perfektion & stöttar dig i balansövningar när golvet känns långt bort och där du behöver extra stöd. 

Andra Yogatillbehör är till för att få dig i rätt stämning. En Yogaolja som är upplyftande till ett härligt Flow på mattan. Eller Eterisk olja med lugnande egenskaper till savasana eller meditation.

Yogatillbehör - vad behöver du?

Egentligen behöver man ingenting för att yoga. Du kan rulla ut matta precis där du står. Men precis som mycket annat så blir det lite roligare med bra yogatillbehör (eller yogaprops) som hjälper en att komma djupare in i olika asanas (yogapositioner). Det blir både skönare, mjukare, mindre skaderisk och mer utmanande med yogatillbehör.

Soul Factory har flera olika väl beprövade yogatillbehör i olika former, färger och material.

Yogaklossar - Yogablock

Yogaklossar eller yogablock är ett mycket bra redskap när exempelvis golvet känns för långt borta. Inte minst kan yogablocken behövas i Yinyogan där man stannar ungefär 5 minuter i varje yogapostion. Då är det viktigt att ha bra stöd. 

Vi har flera olika sorters klossar och blocks att välja mellan. Vissa yogaklossar är lite tyngre och stadigare, medan vissa är lite tjockare och lättare. Vi säljer yogablock i kork och i återvunnet EVA-skum och du kan själv välja vilket yogablock som du tycker passar till din form av yoga-utövning. 

Yogabälte - Yogaband - Yogastrap

Yogaband är ett mycket bra tillbehör som du kan använda ofta i din yogaträning. Olika yogapositioner där du till exempel böjer dig över benen för att nå tårna så använder du yogabandet för att dra dig försiktigt framåt. Yogabältet ska inte användas för att tvinga fram en position, utan endast underlätta och skonsamt hjälpa. Vi säljer flera olika sorters yogabälten i olika färger och längder.

Yogabolster och meditationskuddar

Yogabolster och kuddar är fantastiska redskap till ditt yogautövande. Att stötta upp med ett bolster i utmanade positioner är inte bara skönt utan väldigt viktigt för att inta skada sig. Ett yogabolster är ovärderligt till yogaformer där man håller en position i flera minuter. Du kan till exempel lägga ett bolster bakom ryggen vid bakåtböjningar för att öppna upp bröstet, under benen i savasana eller i en liggande svan. Det finns massor av möjligheter med våra vackra bolster! 

En Meditationskudde är otroligt bra när du ska sitta en längre stund i meditation. Sitt längst fram på kudden så knäna kommer ner och ljumskarna kan öppna upp lättare. På så sätt får du en upprätt rygg och du får en bättre syretillförsel. Perfekt att sitta på när du ska göra dina andningsövningar. 

Yogaolja

En yogaolja är en aromatisk olja som bidrar på olika sätt till välbehag. Det finns oljor som lyfter upp och gör dig piggare, medan andra Yogaoljor gör dig grundad och lugn. Ibland kan du behöva en olja som är balanserande. Oljorna finns som kroppsolja eller mer koncentrerad olja att ta på när du känner behov, exempelvis före ett yogapass eller meditation. 

Yogahandduk

Varför behövs en yogahandduk? Yogahandduken är superabsorberande och hygiensk att lägga ovanpå en yogamatta för att förebygga halkning. Silikonnubbar på undersidan som ger stabilitet och en trygg yogaträning. 

En handduk är perfekt att lägga ovanpå en lånematta när du går på en klass. De är hygieniska, lättskötta och passar utmärkt att använda ovanpå, en vanlig matta, stranden eller golvet. Perfekt till resan!

Har du frågor? Du är varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare med dina funderingar