Wow! Massor av nyheter!

Tarotkort

Tarotkort ett fantastiskt redskap du kan använda för att arbeta med ditt undermedvetna och din personliga utveckling. En tarotkortlek innehåller 78 kort med olika illustrationer, siffror, arketyper och symboler som representerar olika stadier i vårt medvetande. Tarotkorten är perfekta att använda vid din morgon eller kvällsritual. Dra ett card of the day och se vad universum har att säga dig!

Vi har vackra tarotkort på engelska från The Starchild Tarot som är perfekta att använda tillsammans med Danielle Noels unika journals. Vi har även stort utbud av tarotkort på svenska. Vågar jag lägga tarotkort?  Absolut!

Att lägga tarotkort är ett underbart sätt att stärka kontakten till sin inre kloka röst. Som att staka ut en karta över framtida möjligheter och utmaningar. Tarotkorten berättar för dig i vilken riktning du rör dig och ger dig samtidigt möjlighet till eftertanke och en chans att byta riktning om en annan för dig bättre väg uppenbarar sig. Korten kan också stärka känslan du har att du är i samklang med livets flöde och ge det där extra stödet när du kastar dig ut på nya äventyr och utmaningar. Med tarotkorten kan du även bli medveten om mönster och egenskaper som påverkar ditt liv och ge dig en bättre förståelse varför saker utvecklar sig som de gör.

Att arbeta med tarotkort är spännande och roligt och det finns ingen röst som är mer sann och ärlig än ditt högre jag. Kärnan av din essence.

Kan alla lägga tarotkort? Ja!

Alla är mediala och har en konstant dialog men sin inre röst eller intuition eller vad man vill kalla det. Vår bästa vägvisare. Det finns många religioner, läror och livsfilosofier som uppmanar oss att leta efter svaren i vårt inre och att det som händer utanför endast är en spegel av den inre resa vi är på.
Vi kan vara mer eller mindre öppna för denna stillsamma röst inom oss men den finns där och vi kan öva oss och bli mer medvetna om den och våga lyssna. Tarotkort är ett redskap som på ett roligt sätt hjälper oss att hitta vägledning inom oss.

Hur väljer jag tarotkort?

Antingen går man helt på sin känsla och väljer den tarotkortlek som man dras till. Då brukar det bli rätt eller om det känns det lite läskigt, kan du fundera på vad som rent praktiskt passar dig bäst. 

Det finns tarotkort på engelska och svenska som kan vara en faktor när du ska välja din speciella kortlek. Till alla tarotlekar vi har i shopen ingår en guidebok som beskriver alla korten, och som ger förslag på olika läggningar. 

Kanske att du fastnat för en engelsk kortlek men känner dig inte helt bekväm med språket. Då finns det böcker på svenska man kan komplettera med. Eller om du vill gräva ännu djupare tarotkortens magiska värld. Kan varmt rekommendera  Tarot för andlig utveckling av Josefin Martina Eriksson

Storleken på tarotkorten kanske är det som är avgörande för dig. Du vill ha en kortlek som ligger skönt i handen och behaglig att jobba med.
Att välja en tarotkort som tilltalar dig visuellt känns också viktigt så att du engagerar alla sinnen så mycket som möjligt. 

Alla tarotlekar är uppbyggda på samma vis med den stora och lilla Arkanan. Den stora Arkanan består av 22 kort som symboliserar människans livsväg och större transformationer. Den lilla Arkanan består av 4 sviter med totalt 56 kort. Dessa berör vardagliga händelser och angelägenheter som är formbara och som vi kan påverka.

De olika tarotkortlekarna kan benämna korten på olika sätt men energin och grundprincipen är den samma.

Lär känna din tarotkortlek!

En fin övning att stärka din intuition och lära känna din kortlek är att göra en liten tarotmeditation.
Sätt dig bekvämt och försäkra dig om att du får sitta ostört för en stund. Dra ett kort från din tarotkortlek och lägg det med sidan ner framför dig.

Ta några djupa andetag. Fokusera på varje andetag och känn hur du med varje inandning stärker dig med energi och ljus och med varje utandning släpper taget om dagens tankar och brus. Andas och känn om någon del av din kropp vill ha uppmärksamhet och andas in mer ljus där. När du känner dig bekväm och avslappnad föreställ dig en stark kärleksfull kraft som strålar upp genom dina fotsulor från jordens inre kärna och som stiger upp genom din kropp och omfamnar och grundar dig. Föreställ dig sedan ett starkt kärleksfullt och livgivande ljus som stålar in genom din hjässa och låt jorden och solen sammansmälta i ditt inre. Känn att du blir hel inom dig. När det känns bra kan du börja röra dig försiktigt och öppna dina ögonen. 

Ta kortet framför dig i dina händer, fortfarande utan att vända på det. Bli medveten om kortet. Vad väcker det för känslor och tankar inom dig. Kommer något till dig? Det kan vara en bild eller ett ord eller bara en känsla. Finns inga rätt eller fel.

Vänd sedan på kortet och läs i din guidebok vad just ditt kort representerar. Var inte överraskad om du fått en magisk sammankoppling med kortet och att din intuition är starkare än du tror ❤

Hur börjar jag lägga tarotkort?

När man börjar med tarot kan det vara bra att lägga läggningar med färre kort och fråga korten om mer vardagliga händelser så att vi på ett glädjefullt sätt kan bli bekväma med korten och lära oss deras energi och betydelse på ett avslappnat sätt.
De stora och svåra frågorna kan göra det svårt för oss att ta till oss betydelsen om vi låter starka önskningar och rädslor komma i vägen.
När vi blir varma i kläderna kommer svaren klart och kärleksfullt.

Hur renar man tarotkort?

När vi jobbar med olika typer av spirituella kort är det egentligen energier vi arbetar med. Det kan vara både mycket ljus energi och eller negativ energier som vi bearbetar och lyfter upp.
För att rena våra kort och vårt utrymme finns det många olika sätt men något vi brinner lite extra för är kristaller. Det finns kristaller som både renar och skyddar oss från negativa energier samtidigt som de hjälper oss att rikta vår intuition. Vi har satt ihop ett favorit kit med svart rå turmalin. en ljuvlig selenit och en salviabunt White sage.
Vad är  en salviabunt? Salviabunt av Vit Salvia, även kallad White Sage är en av de populäraste varianterna av torkad Salvia som används i reningsritualer kallad Smudge eller Smudging.
Rena dig själv och ditt space omkring dig innan meditation. Vit Salvia är även perfekt för att rena dina kristaller. Läs mer här om vårt Clean magic kit här