Wow! Massor av nyheter!

Rökelse

Rökelse anpassade för olika sinnestillstånd eller baserade på vilken doft du föredrar. Vi har också rökelse som utgår ifrån ayurveda och utefter vilken dosha du är. Alla rökelsepinnar från Sacred Elephant är etiskt producerade och innehåller rena eteriska oljor. Rökelsen är helt vegansk och de är fria från kemikalier och syntetiska tillsatser.


Vad är rökelse

Rökelse tillverkas av ingredienser från växtriket så som blommor, frön, kåda, bark, rötter och olika typer av eteriska oljor. Alla noga utvalda för att ge varje rökelse unika egenskaper.
Rökelse avger doftande rök när det bränns och påverkar både sinnet och rummet.
Att tända rökelse har varit en viktig del i heliga ceremonier, vid meditation och aromterapi genom många århundraden.


Rökelse nu och genom historien

Rökelse varit en del av ceremonier och helande i århundraden. Man har hittat spår av rökelse så långt tillbaka som till det gamla Egyptian där man använde rökelse för att ta bort obehagliga dofter som dröjde sig kvar i de dödas gravar. Ämnen som Frankincense och Myrrh har hittats i de gamla gravkamrarna.

Den har också spåtts tillbaka till Indien och Asiens södra kuster där den så tidigt som på 400-talet användes för böner, religiösa ceremonier och för att rena ett utrymme. De användes också för att avvärjde negativa energier.  I Kina har man hittat särskilt utformade byggnader för att bränna rökelse. Rökelse hade hög status i de gamla kulturerna. Det sägs att under Jesu tid var rökelse lika värdefullt som guld.
Rökelse har användes till allt från samurajkrigare som förberedde sig för strid till ceremoniella konster i överklassen.

Även om rökelse har rest långt, från kryddvägarna som korsade Arabien till Medelhavet, håller vi fortfarande rökelse nära våra ceremoniella hjärtan. Ännu i dag används rökelse på ett liknande sätt. Från den katolska kyrkan till buddhistiska munkar och hinduismen spelar användningen av rökelse en viktig roll i alla typer av rituella praktiker och offergåvor.


Väldoftande magi

Listan kan göras lång på alla positiva egenskaper som dessa väldoftande rökelser bjuder på. Här kommer några;

 • Rökelse för att rensa ut negativ energi i ett rum.  
  Allt inom och runt oss är uppbyggt av energi och allt hänger ihop. Konflikter, stress och händelser kan lämna kvar negativ energi som förorenar utrymmet. Med hjälp rökelse kan man få en omedelbar transformation av sinnesstämning och känsla i rummet.
 • Rökelse som en del i heliga ceremonier
  Rökelse används ofta i religiösa och andra heliga ceremonier och sägs bära bönen och hjälpa dig stärka förbindelsen med din andlighet. Även populärt vid tarotläsningar där rökelsen kan hjälpa dig att skärpa dina sinnen. Använder du kristaller eller jobbar med att balansera dina chakran är rökelse också ett värdefullt redskap både för att rena och skapa rätt sinnesstämning.
 • Rökelse för meditation.
  Rökelse hjälper oss att uppnå ett stadium av klarhet, lugn och fokus. Frankincense är en speciellt bra doft för meditation
 • Rökelse för läkning
  Det finns många hälsofördelar man kan få genom att bränna rökelse eftersom vår kropp reagerar positivt på behagliga aromer. Rökelse uppmuntra hjärnan att frisätta serotonin, vilket i sin tur har en djup positiv inverkan på vår mentala hälsa. Hjälper oss att låta den inre kloka delen av vårt varande göra sig hörd och påbörja läkning av kropp och sinne.
  Rökelse kan minska själslig och kroppslig trötthet. När vi blir mer balanserade generera det en positiv effekt på allt från god sömn till hormonell balans.
  Det har gjorts forskning som visar att rökelse har antiinflammatorisk effekt på kroppen
 • Rökelse för ditt hem.
  Rökelse kan också helt enkelt användas för att ge ditt hem en behaglig välkomnande doft.


Hur man använder rökelse och rökelsepinnar

Rökelsepinnar är en enkel och populär metod för att bränna rökelse. Du placerar rökelsepinnen i en hållare och tänder änden på den. Så snart lågan tar sig kommer den att dö ut eller om du måste blåsa lätt så att lågan försvinner. Staven kommer att börja ge ifrån sig en väldoftande rök som ger en omedelbar effekt på energin i rummet. Bränntiden varierar beroende på vilken pinne, men de brukar hålla mellan 20 minuter och upp emot en timme.
Tänk på att aldrig lämna antänd rökelse utan uppsikt.


Populära rökelser

 • Myrra - Egenskaper för skydd, rening och förstärkning av vänskap
 • Lavendel - Vårdande egenskaper. Kan användas för förbättrad vila och sömn
 • Jasmin - Egenskaper för ökad självkänsla och kärlek till sig själv och andra. Stimulerar kreativitet.
 • Palo Santo - Egenskaper för att rensa negativa energier och verkar skyddande.
 • Vit Salvia - Renande egenskaper. Tar bort dålig energi och läker kropp, sinne och själ. 
 • Ylang Ylang - Egenskaper av eufori och högre medvetande.
 • Ros - Egenskaper för kärlek och fertilitet.
 • Vanilj - Upplyftande egenskaper och lugnande i stressande situationer.
 • Tall -  Egenskaper för jordning och trygghet.