Wow! Massor av nyheter!

Yogamatta

Yogamatta som passar dig? Vi har alla typer av yogamattor i vårt sortiment. Att välja yogamatta kan tyckas svårt men med rätt hjälp så hittar man ofta sin favoritmatta snabbt. Kika in i vår GUIDE för att välja rätt Yogamatta om du behöver vägledning. Som utbildad yogalärare vet jag att kvalitén på yogamattor är väldigt viktigt. Inte minst materialet är viktigt och då är en giftfri yogamatta definitivt att föredra. 

Alla mattor vi har är giftfria och i många fall ekologiska och tillverkade av återvunnet material. Vi har yogamattor till flera olika typer av yoga, bland annat lugn yoga, Yinyoga, fysisk yoga, Ashtangayoga samt Hot Yoga (Bikram yoga). Missa inte vår superpopulära Yogamatta i Ull!

Yoga-Kit Earth Yoga-Kit Earth
1 110 kr

Köp Yogamatta

Halkfria Yogamattor - Finns det?

Många yogamattor kan kännas lite halkiga i början. Vill du ha en matta med riktigt bra grepp från start för både torra och fuktiga händer/fötter så ska du välja en Supergrip Yogamatta. Det är denna typen av Yogamatta vi rekommenderar till fysisk yoga som till exempel ashtanga yoga.

Det finns olika tips för yogamattorna ska bli tröga och halkfria. Vissa yogamattor blir halkiga när du är svettig samtidigt som vissa yogamattor blir trögare när du är svettig. Det som är gemensamt för mattorna är att man måste "yoga in" sin yogamatta. Det tar olika lång tid beroende hur ofta och vilken form av yoga du utövar. Med vissa yogamattor från tex Manduka, kan du påskynda detta. 

Yogmatta för Yin Yoga

Till Yinyoga vill de flesta ha en matta som är lite tjockare eller mjukare. I vår kategori med mattor för Yin är tjockleken 5 eller 6mm. Vi har även en superpopulär Yogamatta i Ull som är oslagbar till Yinyoga och Restorative

Yogamatta för Hot Yoga

Vid Hot Yoga är det viktigt att ha en Yogamatta som ger ett bra grepp vid fuktiga/våta händer & fötter. Då fungerar antingen en Supergrip Yogamatta eller en med ett toppskit av vegansk mocka/microfiber. Båda varianterna finns i vår kategori med Yogamattor för Hot Yoga.

Extra Lång Yogamatta

Är du lång eller tycker om att ha lite extra plats när du sträcker ut dig på din Yogamatta? Då ska du kolla in kategorin med Extra Långa Yogamattor. Dessa är mellan 198cm - 215 cm långa!

Yogamattor för olika behov

För att lättare hitta den Yogamatta som just du har behov av så har vi dela upp dem ännu fler kategorier än ovan nämnda. 

Kanske du vill ha ett specifikt material såsom en Yogamatta i Kork eller en Yogamatta i Ull? Gillar du färger och former och söker en Yogamatta med mönster? Eller kanske du ska ut och resa vill göra yoga
dit du åker? Då kan det passa bra med en lite tunnare Reseyogamatta som du enkelt kan packa ner.