STOR UTFÖRSÄLJNING!

ToeSox

Inte införskaffat ToeSox än? Dessa otroligt sköna yogastrumpor från ToeSox är värt att testa på nästa yogapass! ToeSox strumpor hjälper till med att bidrar till bättre grepp och håller fötterna rena och varma. De är helt enkelt designade för att hjälpa fötterna att uppfylla sitt naturliga syfte på bästa sätt. Titta igenom vårt sortiment - du kommer älska dessa strumpor! 


ToeSox - Den Ultimata Yogastrumpan

Idén bakom ToeSox föddes för mer än tio år sedan under en yogalektion. Glidande fötter, bakteriefyllda golv och kalla tår fick en gemensam lösning i ett litet garage beläget i centrala Los Angeles: en strumpa med fem tår med syftet att hjälpa människor som ägnar sig åt barfotasporter såsom yoga, pilates och dans. 

Varför ToeSox istället för en vanlig strumpa? Inom sporter som yoga och dans ser vi till skönheten i naturliga rörelser, såsom armar och ben som böjer sig – så varför inte se samma skönhet i vickande tår. Våra tår har skapats för rörelse på samma sätt som resten av vår kropp, och ToeSox design hjälper oss att inte längre begränsa dem. Strumpor med fem tår hjälper också till att bevisa det som yogisar har känt till sedan lång tid tillbaka – att fria tår ger oss en bredare grund på vilken man kan balansera. 

Också idag, många år senare, är ToeSox ambition att kontinuerligt skapa nya och vidareutveckla sina befintliga produkter – även för annan form av fysisk aktivitet än barfotasporter. Numera finns det i ToeSox sortiment också strumpor för aktiviteter såsom löpning och vandring. Kort sammanfattat kan man alltså säga att ToeSox vill underlätta naturlig rörelse – i alla dess former!

Fördelarna med Fem Tår

Våra fötter består av 26 ben, 33 leder, över ett hundratal muskler, senor och ligament – alltså är det väldigt mycket som arbetar väldigt hårt på liten yta för att vi människor ska kunna gå, springa och träna som vi gör. Det finns nog ingen människa som inte upplevt fotsmärta någon gång i livet, och varesig den kommer från en lång joggingtur i naturen, ett intensivt träningspass eller en lång natt på dansklubb i högklackade skor så förtjänar alla fötter ordentlig omvårdnad. 

Många fotproblem är genetiska, men det finns också de som uppkommer när man har på sig skor och strumpor som inte är skapade med fotens naturliga design i åtanke. Att sprida ut tårna är ett av de bästa sätten för oss människor att hjälpa våra fötter. Strumpor som bidrar till detta kan:

  • Linda det obehag vi upplever när vi har haft skor med dålig eller för åtsittande passform
  • Hjälpa till att återställa mildare men smärtsamma fotproblem såsom Morton’s Neuroma
  • Aktivera musklerna i foten och öka cirkulationen
  • Räta upp ben och stärka musklerna för att hindra tårna från att bli knotiga 

ToeSox strumpor hjälper till med allt detta samtidigt som de bidrar till bättre grepp och håller fötterna rena och varma. De är helt enkelt designade för att hjälpa fötterna att uppfylla sitt naturliga syfte på bästa sätt.