Wow! Massor av nyheter!

Manduka

Manduka yogamattor och tillbehör är många yogautövares oslagbara favoriter! De tillverkas med enkla, hållbara, naturliga och ofta förnyelsebara material. Manduka har från första stund legat i framkant gällande kvalité, hållbarhet och design på sina mattor. Yogamattorna är fria från giftigt lim och skummedel som är farliga för människan och miljön. De är även betydligt mer hållbara än majoriteten av andra yogamattor som är tillverkade av naturligt gummi. Testa själv!

Här finner du även Mandukas kvalitetssortiment av Yogaväskor & Bärremmar, Yogablock, Yogabälten, Yogahanddukar och deras populära Mattrengöring.


Manduka - Yogamattor

Manduka är en riktig veteran på marknaden för yogamattor, och en klassisk favorit i många yogisars samling. Företaget har från första stund legat i framkant vad det gäller kvalité, hållbarhet och design på sina mattor.

Före detta arkitekten Peter Sterios upptäckte år 1997 en enkel svart matta med elegant design, vars kombination av bra grepp och stöd fullständigt revolutionerade hans yogaupplevelse. Han ville hedra sina yogamästare, och valde att göra så genom att dela denna upptäckt med världen. De inspiratörer som genom hans väg till att bli en yogi väckt hans kärlek och passion för läran blev också hans första kunder. De spred i sin tur mattorna vidare till sina elever – och så var företaget fött. Namnet Manduka valde han för att hedra sin lärare och mentor, och representerar lika delar lekfullhet och allvar. 

Än idag är Mandukas yogamattor och accessoarer enligt många, oslagbara favoriter på marknaden. De tillverkas med enkla, hållbara, naturliga och – i största möjliga utsträckning – förnyelsebara material, och stor omsorg läggs i detaljerna. Företaget är byggt av och för yogalärare och deras studenter, och utvecklas ständigt med nya produkter.  

Manduka - Olika Modeller 

PRO - Den klassiska storsäljaren

PRO-serien är den klassiska favoriten på marknaden. Mattorna har livstidsgaranti och är byggda för att optimera all form av rörelse, också mellan övningarna. Manduka PRO finns hos oss i två olika tjocklekar så välj Manduka PRO 6mm om du vill ha lite mer dämpning eller den lite tunnare, lättare yogamattan PROlite 4,7mm som är enklare att ta med sig.

eKO - Naturligt gummi

eKO-serien är en serie med mattor skapade av naturligt gummi. De är fria från giftiga lim och skummedel som är farliga för människa och miljö. De är också betydligt mer hållbara än majoriteten av andra yogamattor som är tillverkade av naturligt gummi. eKO finns i tre tjocklekar. eKO 5mm, den lite tunnare eKOlite 4mm & Resemattan eKO SuperLite Travel 1,5mm.

Båda Mandukas huvudmodeller är vatten- och fuktavstötande, vilket innebär att de inte absorberar svett och annan fukt. Om du tenderar att svettas mycket så rekommenderas att du placerar ut en yogahandduk ovanpå mattan för att hålla den torr. Alternativ, ta en titt på modellen nedan.

GRP - Den ultimata yogamattan för Hot Yoga 

Detta är är den ultimata mattan för Hot Yoga. Med Mandukas GRP Antislip har du ett riktigt bra grepp vid våta/fuktiga händer & fötter. Med Supergrip-mattan GRP Adapt har du grepp från första sekund och greppet är lika bra oavsett om du har torra eller fuktiga händer & fötter.

Manduka X - Allroundmattan

Denna matta är lika bra på gymet som till Yogan. Manduka X är perfekt om du utför både Yoga och annat typ av träning och inte vill ha flera olika mattor för varje tillfälle.

Som med alla mattor ska mattan "yogas in" för att få den perfekt för dig. Liksom med majoriteten av nya yogamattor finns det en invänjningsperiod under vilken mattan kan tyckas vara hal och svårhanterlig – men detta går över med tiden, och du kommer snart att uppleva att mattan blir perfekt anpassad för just dig.

Svårt att välja yogamatta? Se vår guide till rätt yogamatta här: GUIDE