Wow! Massor av nyheter!

Välj rätt Yogamatta!

Stor guide ! Hitta den perfekta yogamattan för Dig.

Hur väljer jag Yogamatta & vilken matta är bäst?

Det är 2 vanliga frågor som vi ofta får! Vi tycker att den bästa Yogamattan är anpassad för den typen av Yoga du utför och att mattan passar din kropp och dina preferenser. Här hjälper vi dig i 3 olika sektioner:

 • Välj matta utifrån den Yoga du utför
 • Yogamattornas olika egenskaper
 • Stor Guide med alla våra Yogamattor


Välj matta efter Yogaform

Hot Yoga/Bikram Yoga

Här behövs en Yogamatta som ger dig ett bra grepp vid fuktiga/våta händer & fötter. I kategorin finns både Supergrip mattor, Yogamattor i Kork och speciella Hot Yoga mattor med Vegansk mockatopp/microfiber.

Yin/Kundalini/Restorative

Till dessa Yogaformer vill de flesta ha en tjockare yogamatta, runt 5-6mm, som ger en skön dämpning och mjuk känsla. Eller varför inte en mjuk, härlig Yogamatta i Ull.

Hatha/Vinyasa/Power/Flow

I denna typen av fysisk/dynamisk Yoga behöver du ha ett bra grepp så du känner trygg även i utmanande positioner. Om du vill ha ett grymt grepp direkt så rekommenderar vi en Yogamatta Supergrip som är halkfri och ger ett kanon-grepp från första användningen. Några tycker dock att ett FÖR bra grepp inte är optimalt vid vinyasa. Om du håller med så kika på förslagen nedanför.
Yogar du ofta och är okej med att "yoga in" din matta så är Manduka PRO 6mm eller den lite tunnare PROlite 4,7mm ett riktigt bra alternativ. När du jobbat in den så blir denna storfavorit din trogne följeslagare i många år framöver.
Ekologiska Yogamattor har också ett bra grepp som fungerar för fysisk yoga och som samtidigt är extra snälla mot miljön. I vårt sortiment finns populära Yogamattan eKO 5mm och eKOlite 4mm från Manduka samt Organic 6mm & Organic 4mm från YogiRAJ.
Ekologiska Yogamattor har inte lika lång livslängd som övriga mattor, men de vi har valt att ha i vårt eko-sortiment är de som vi sett har bäst kvalité och håller bäst. Naturgummi har en stark doft i början, så om du är känslig mot dofter rekommenderar vi att du väljer en annan matta.


Yogamattans egenskaper

Grepp

Fundera över vilket grepp du behöver och föredrar. Vill du ha ett riktigt starkt grepp kikar du in på Supergrip-mattorna som har grepp vid både torra och fuktiga/våta händer.
Några tycker att greppet på en Supergrip är så hårt så de "fastnar" i flöden. Om du är en av dem så kika istället på antingen PRO- eller eKOserien från Manduka.
Vill du ha grepp som är bäst till våta/fuktiga händer ska du välja en med microfibertopp eller kork i vår kategori Hot Yoga.  

Vikt

Ska du ha din matta hemma i en mysig Yogahörna eller ta med till en studio? En tyngre matta kan vara lite opraktisk att ta med till en studio, beroende på hur du tar dig dit. Kanske en Reseyogamatta eller en Yogahandduk är ett bra alternativ att lägga ovanpå studions matta?

Storlek

Standardstorleken på en matta ligger runt 61cm i bredd och mellan 173-183cm i längd. Det skiljer sig åt mellan olika märken men däromkring är det vanligaste.
Om du är lång rekommenderar vi dig att klicka in i kategorin Extra Långa Yogamattor.
Vill du ha mer bredd kan du titta på Manduka PRO som är 66cm bred. Runda Yogamattor ger dig utrymme åt flera håll eller kanske du vill gosa in dig i en extra bred Yogamatta i Ull
 

Tjocklek & dämpning

Ofta uppges mattornas tjocklek i mm, men tänk på att två mattor med samma tjocklek kan ha olika vikt och dämpning. En tyngre matta ger mer dämpning men kan uppfattas som något hårdare. En lättare matta i samma tjocklek uppfattas ofta som mjukare men kan kännas vingligare att stå på vid balansövningar.

Material

Några av de vanligaste materialen i en Yogamatta är giftfri PVC, naturgummi eller kork. Hot Yoga-mattorna har ofta en vegansk moccatopp eller microfiber som ger bra våtgrepp och Ull är ett favoritmaterial till alla som utför lugnare yoga som Yin.

Ekologiska Yogamattor

Alla våra mattor är giftfria men då vi har stor förfrågan på ekologiska Yogamattor så finns dessa i en helt egen kategori. Här finner du mattor i naturgummi eller kork.


Yogamatta PRO - Manduka

 • Storlek: 66 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: 3,4kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Giftfri OEKO-TEX Standard 100 certifierad PVC. 100% latexfri.
 • Passar till: Yinyoga, kundalini yoga, restorative yoga, medicinsk yoga, fysisk yog, Hot Yoga.
 • Pris: Från 1199:-

Good to know: PRO yogamattan från Manduka har lovordats av yogautövare världen över som den bästa yogamattan på planeten! En yogamatta med livstids garanti som aldrig sviker! I många, många år har PRO yogamattan från Manduka varit omtalad som en av marknadens bästa. PRO mattan finns dessutom som extra lång för dig som vill lite extra space under ditt yogaflow! Finns i flera underbara färger. Precis som dina favoritskor eller jeans så behöver PRO yogamattan en inkörningsperiod för att den ska bli riktigt bra, och som du vill ha den. Det finns dock några enkla knep för att göra din PRO yogamatta riktigt bra och få greppet som du önskar snabbare! Ett tips för att snabba på inkörningsprocessen är att försiktigt skrubba mattans ytskikt med lite mild såpa och varmt vatten. Ett annat tips för att snabba på inkörningsprocessen är att använda den så kallade saltmetoden som Manduka själva rekommenderar. Se filmen här under om hur du snabbare kan "yoga in" din Manduka yogamatta för bästa grepp!

Soul Factorys kommentar: Mandukas PRO Mat är deras absolut storsäljare och vi kan verkligen förstå varför! Tack vare dess tjocklek på 6mm så är PRO yogamattan ett fantastiskt alternativ för oss som behöver ge våra knän och leder lite extra kärlek. 

"Mycket bra matta. lite hal i början men blir bättre med salt metoden. Perfekt längd." 

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Thomas Olsson


Yogamatta PROlite - Manduka

 • Storlek: 61 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 4,7mm
 • Vikt: 1,8kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Giftfri OEKO-TEX Standard 100 certifierad PVC. 100% latexfri.
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 899:-

Good to know: PROlite yogamattan från Manduka är en helt fantastisk yogamatta som har kommit till att älskas av alla världen över. PROlite är aningen tunnare i tjocklek vilket också gör den lättare och är därmed supersmidig att bära till och från yogaklassen. Yogamattorna från Manduka har livstids garanti och kommer att ta din yogaupplevelse till en ny nivå! PROlite mattan finns dessutom som extra lång för dig som vill lite extra space under ditt yogaflow! Precis som dina favoritskor eller jeans så behöver PRO yogamattan en inkörningsperiod för att den ska bli riktigt bra, och som du vill ha den. Det finns dock några enkla knep för att göra din PRO yogamatta riktigt bra och få greppet som du önskar snabbare! Ett tips för att snabba på inkörningsprocessen är att försiktigt skrubba mattans ytskikt med lite mild såpa och varmt vatten. Ett annat tips för att snabba på inkörningsprocessen är att använda den så kallade saltmetoden som Manduka själva rekommenderar. Se filmen här under om hur du snabbare kan "yoga in" din Manduka yogamatta för bästa grepp!

Soul Factorys kommentar: Mandukas PROlite Mat är en underbar yogamatta som du garanterat kommer att få mycket glädje av med åren som kommer. Perfekt för dig som behöver en matta som är lätt att bära, men tillräckligt tjock för att skydda lederna under ditt yogaflow. En yogamatta som vi varmt kan rekommendera! Finns i flera vackra färger. 


Yogamatta eKO - Manduka

 • Storlek: 61 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 5mm
 • Vikt: ca 3,2 kg
 • Grepp: 3/5
 • MaterialGummi från gummiträd (ej från Amazonas). 
 • Passar till: Yinyoga, kundalini yoga, restorative yoga, medicinsk yoga, fysisk yog, Hot Yoga.
 • Pris: Från 949:-

Good to know: Mandukas eKO yogamattor är ett perfekt alternativ om du är på jakt efter en yogamatta med små klimatavtryck! Dessa är Mandukas slitstarka, ekologiska mattor som är en solklar favorit hos många yogautövare. Dess tjocklek på 5mm ger dig mycket bra dämpning och ett bra grepp pga sin unika sjögräslika texturyta. Många kan uppleva att sin ekologiska matta avger en stark doft - do not worry! Detta är väldigt vanligt och beror på att mattan är tillverkad av giftfritt gummi och är inte farligt eller skadligt. Doften kommer att avta med tiden. 

Soul Factorys kommentar: Mandukas eKO mattor är en kär favorit i Soul Factory gänget, dels för att det är ett extra hållbart alternativ och dels för att den är magiskt underbar att yoga på! Den finns dessutom i flera superfina färger!! Helt enkelt en utmärkt yogamatta som vi varmt kan rekommendera för den som vill värna lite extra om vår miljö! 


Yogamatta eKOlite - Manduka

 • Storlek: 61 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: ca 2kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Gummi från gummiträd (ej från Amazonas). 
 • Passar till: Alla yogafomer. Främst rekommenderat till fysisk och utmanade yogaformer.
 • Pris: Från 819:-

Good to know: Mandukas eKOlite yogamattor, en solklar favorit till alla yogafomer, men särskilt rekommenderad för dig som utövar en mer fysisk och utmanande yogaform. En slitstark, ekologisk matta som med god dämpning. Dess tjocklek på 4mm ger dig mycket bra dämpning och ett bra grepp pga sin unika sjögräslika texturyta. Många kan uppleva att sin ekologiska matta avger en stark doft - do not worry! Detta är väldigt vanligt och beror på att mattan är tillverkad av giftfritt gummi och är inte farligt eller skadligt. Doften kommer att avta med tiden. 

Soul Factorys kommentar: Mandukas eKOlite yogamattor, ännu en earth friendly yogamatta som vi har förälskat oss i! Lättviktig och otroligt smidig att bära med sig till och från yogan! Vi älskar dessutom alla olika färger på dessa. Helt enkelt en utmärkt yogamatta som vi varmt kan rekommendera för den som vill värna lite extra om vår miljö! 

"Älskar denna yogamatta. Informationen håller vad den lovar, det är lite skum lukt i början men stör inte mig personligen. Tycker både mycket om färgen och att den har bra grepp."

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Cornelia


Yogamatta eKO SuperLite - Manduka

 • Storlek61 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 1,5mm
 • Vikt: ca 0,9kg 
 • Grepp: 3/5
 • MaterialGummi från gummiträd (ej från Amazonas).
 • Passar till: Alla yogaformer. Främst rekommenderat till stående yogapositioner pga av dess tunna tjocklek.
 • Pris: Från 499:-

Good to know: Är du ofta på resande fot och vill slippa tungt bagage? Då är Mandukas eKO SuperLite yogamattor för dig! Tack vare dess tunna tjocklek på 1,5 mm så väger mattan enbart ca 1kg vilket gör den superenkel att bära med sig och vika ner i resväskan. SuperLite mattan har en unik sjögräslika texturyta som ger ett fantastiskt bra grepp under ditt yogaflow. Framtagen av erfarna yogalärare, som värdesätter en högpresterande och miljövänlig matta. 

Många kan uppleva att sin ekologiska matta avger en stark doft - do not worry! Detta är väldigt vanligt och beror på att mattan är tillverkad av giftfritt gummi och är inte farligt eller skadligt. Doften kommer att avta med tiden. 

Soul Factorys kommentar: Vi tycker att Mandukas eKO SuperLite yogamattor är helt klart den bästa yogamattan för yogis på språng! Ta med dig din yogaträning vart på jordklotet du än befinner dig! 


Yogamatta GRP Antislip - Manduka

 • Storlek: 66 cm x 180 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Grepp: 5/5
 • Material: Kärn- och bottenskikt av hållbart naturligt trädgummi
 • Passar till: Fysisk yoga, Hot yoga
 • Pris: Från 979:-

Good to know: Mandukas GRP Antislip är är en MUST HAVE för dig som utövar hot yoga eller annan yogaform i värme. Med dess magiska antislip funktion så kommer du inte att halka oavsett hur mycket du än svettas, fantastiskt va?! Den magiska ingrediensen är mattans läderliknande yta som har en outstanding förmåga att bli halkfri när man svettas. Med denna yogamatta kan du lämna yogahandduken hemma, den sköter jobbet! Finns nu även med tjockleken 6mm. Mattan absorberar dessutom fukt och eliminerar dålig lukt! Klicka här för att se en video om denna underbara yogamatta! 

Soul Factorys kommentar: Bring on the heat! Loose the towel! Sandra i teamet som tidigare gått mycket på hot yoga älskade att ha denna mattan med sig på yogaklasserna, och tycker att den är idealisk för hot yoga! Testa själv på nästa hot yoga pass. Vi tror inte att du kommer att bli besviken! 


Yogamatta eKO Rund - Manduka

 • Storlek: 150 cm diameter
 • Tjocklek: 3mm
 • Vikt: 3,2 kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: 100% nedbrytbart naturgummi (ej från Amazonas), övre lagret i mikrofiber 
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 1399:-

Good to know: Mandukas eKO runda yogamattor är helt klart den hetaste och senaste på marknaden! Unik rund form och design möjliggör den för 360 grader rörelseområde samt rörelsefrihet i alla riktningar. Mattan är vikbar så går enkelt att bära till och från yogan. Denna runda yogamatta är fantastisk för dig som är yogalärare då den runda formen tillåter rörelsefrihet åt alla riktningar i yogastudion. Desto mer du svettas, desto bättre grepp får du på denna yogamattan med den inbyggda antislip-fuktionen, bra va?! Vid lugnare yoga där du inte svettas lika mycket, kan du med fördel spray lite lätt på mattan före anvädning med vatten. Ger en enorm effekt på antislip funktionen! 

Soul Factorys kommentar: Vi i teamet fullkomligt älskar dessa runda yogamattor från Manduka! De försvinner ofta snabbt när vi får in dem i lager och vi förstår verkligen varför!! De är lika praktiska som de är snygga. En yogamatta som du med fördel kan låta ligga framme i hemmet då det verkligen kan bli en snygg inredningsdetalj. 


Yogamatta Organic - YogiRAJ

 • Storlek: 183 cm x 60 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 3 kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Naturgummi och 100 % naturlig juteväv
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från1099:-

Good to know: Finns i två tjocklekar, 4mm och 6mm! Om du vet med dig att du lätt får ont i knä och leder under yogan så är vår rekommendation att välja den på 6mm istället. Den kommer att ge lite extra dämpning. Yogiraj's Organic yogmattor är helt fri från gifter, tungmetaller, azofärgämnen och är dessutom Återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. En fantastiskt lyxig yogamatta för dig som vill ha mycket god slitstyrka och hög komfort under ditt yogaflow. Passa till alla yogaformer! En viktig good-to-know detalj är att denna yogamattan ej bör användas tillsammans med en yogahandduk med nubbar då dessa sliter på yogamattan. 

Soul Factorys kommentar: En utav våra personliga favoriter! Den är så otroligt behaglig att yoga på. Så här säger vår kära kund Ingeborg om sin upplevelse av hennes organic yogamatta: "Riktigt lyxig matta för alla yogaformer! Den ligger stabilt mot golvet och ger prima grepp utan att bli svår att hålla balansen på under utmanade pass. Den är helt i naturgummi som ger en härlig känsla med perfekt motstånd." 

"Riktigt lyxig matta för alla yogaformer! Den ligger stabilt mot golvet och ger prima grepp utan att bli svår att hålla balansen på under utmanade pass. Den är helt i naturgummi som ger en härlig känsla med perfekt motstånd." 

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Ingeborg Dahlenborg


Yogamatta Allround - YogiRAJ

 • Storlek: 61 cm x 183 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 1,1 kg
 • Grepp: 3/5
 • MaterialHögkvalitativ, giftfri PVC (fri från AZO-färgämnen, DOP, ftalater och latex, certifierad och testad av SGS Laboratories).
 • Passar till: Alla yogaformer. En yogahandduk är dock rekommenderat till de svettigare yogaformerna. 
 • Pris: Från 329:-

Good to know: En perfekt kom-ihång-matta för dig som inte vill lägga alltför mycket pengar på din yogamatta! Finns i tre tjocklekar - 4mm och 6mm!  En klassisk "sticky mat" som ger ett bra grepp som bara blir bättre och bättre med tiden. Ju mer du använder den under yogan desto bättre grepp kommer den. Tjockleken 4 mm är den vanligaste tjockleken på yogamattor som används i traditionell yogaträning och ger vanligen tillräcklig dämpning för att skydda knän och leder från hårda golv. Om du behöver ännu mer dämpning rekommenderar vi att du väljer den i 6 mm istället. Tänk på att köpa till en yogahandduk om du utövare svettigare yoga ex. hot yoga. Då kan yogamattan behöva lite extra hjälp för att du inte ska halka på den under ditt yogaflow. 

Soul Factorys kommentar: Vi tycker att Allround yogamattan från YogiRAJ är perfekt för nybörjaren såväl som den mer erfarna yogin! Det är en yogamatta av mycket bra kvalitet som ger dig ett stadigt grepp och håller i många år. Den kommer helt enkelt förbättra din yogaupplevelse! 


Yogamatta Grip - YogiRAJ

 • Storlek: 180 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 5mm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Grepp: 5/5
 • Material: Tunt toppskikt av slitstarkt polyuretan. Tjockt underskikt av giftfri PVC. Fri från latex, ftalater, AZO, DOP eller tungmetaller.
 • Passar till: Fysiska och dynamiska yogaformer ex hot yoga, ashtanga och power yoga. 
 • Pris: Från 899:-

Good to know: "Här snackar vi supergrepp, bäst i klassen!" säger Metro Modes yoga-testpanel som utsåg Grip Mat 5 mm till bästa yogamattan! Denna Grip matta är designad för att suga upp svett och transportera bort fukt, så oavsett hur varm och svettig du blir på passet så kan du lita på greppet till 110%.  En riktig supermatta som du garanterat kommer att hålla kär under många år framöver. 

Soul Factorys kommentar: Grip mattan från YogiRAJ är en utav era storfavoriter, och vi förstår varför. Den lever verkligen upp till sina förväntningar och tar hand om dig under yogapasset. Testa yogamattan du med! 


Yogamatta Travelmat - YogiRAJ

 • Storlek: 183 cm x 60 cm
 • Tjocklek: 2mm
 • Vikt: 0,8 kg
 • Grepp: 3/5
 • MaterialHögkvalitativ, giftfri PVC
 • Passar till: Alla yogaformer. Främst rekommenderat till stående yogapositioner pga av dess tunna tjocklek.
 • Pris: Från 289:-

Good to know: Yogiraj travelmat - en yogamatta som du enkelt kan ta med dig på resorna! Med dess tunna tjocklek på 2mm väger den endast 0,8 kg, så är optimal att packa ner i resväskan. Har en unik halkfri yta med tygliknande känsla som ger dig bra grepp om du ex. yogar på stranden i varmare temperaturer. 

Soul Factorys kommentar: Din långsiktiga och funktionella resepartner som du kan ha med dig på dina underbara yogaäventyr världen över. En must have enligt oss på nästa yogaretreat utomlands! 


Yogamatta Natural Studio - YogiRAJ

 • Storlek: 183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: 2,4 kg
 • Grepp: 4/5
 • Material: Högkvalitativ, naturligt & nedbrytbart gummi, giftfri PVC (fri från AZO-färgämnen, DOP, ftalater och latex, certifierad och testad av SGS Laboratories).
 • Passar till: Alla yogaformer 
 • Pris: Från 899:-

Good to know: Yogiraj Natrual Studio Mat 6mm är en underbar yogamatta som ger ett fantastiskt bra grepp och maximal stötdämpning under din yogaträning. Eftersom mattan är åt det tjockare hållet så är den perfekt för dig som lätt får ont i knä och leder under yogan. En ny favorit bland både elever och yogalärare!

Soul Factorys kommentar: Vi fullkomligt älskar den nya yogamattan Natural Studio Mat från YogiRAJ! Denna yogamattan kommer att vara din trogna yogakompanjon som garanterat inte sviker. Finns i flera snygga och unika färger!


Yogamatta Luxe - Yogish Collective

 • Storlek: 183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 3,2 kg
 • Grepp: 4/5
 • Material: Naturgummi. Fri från PVC, latex, silikon, giftigt lim and ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer. Perfekt till fysisk och dynamisk yoga ex. Hot Yoga, Bikram, Ashtanga, Vinyasa och power Yoga
 • Pris: Från 900:-

Good to know: Yogamattor Luxe från Yogish Collective är mångas favorit till hot yogan då mattan ger ett extremt bra grepp när den blir fuktig. Vårt tips är att du sprayar mattan med lite lätt med vatten innan yogapasset för att få ut mattans maximala kapacitet. Den extremt mjuka ytskiktet i vegansk mocka ger dig ett grepp ungefär som en yogahandduk samt en mjuk och skön yta att koppla av på under Savasana. Den är dessutom 5mm tjock vilket ger en fin dämning för knän och leder.

Soul Factorys kommentar: Luxe yogamattan kommer snabbt att bli din nya pålitliga yogavän som hjälper dig genom utmanande yogapositioner i vått och torrt. Dessa yogamattor har en otroligt snygg och stilren design, och finns i flera vackra färger. 

"Köpte denna mattan för min vän rekommenderade den till mig. Mattan har bra grepp pågrund av mockatopp som också ger en mjuk känsla. Rekommenderar denna produkt 100%"

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Therese Lorentsson


Yogamatta - OHMat

 • Storlek: 180 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 3mm
 • Vikt: 3,5 kg
 • Grepp: 4/5
 • Material: 100% nedbrytbart naturgummi, övre lagret i högabsorberande mikrofiber. Ekologiskt, vattenbaserat bläcktryck.
 • Passar till: Alla yogaformer. Perfekt till fysisk och dynamisk yoga ex. Hot Yoga, Bikram, Ashtanga, Vinyasa och power Yoga
 • Pris: Från 999:-

Good to know:  Yogamattorna från OHMat är ett utmärkt alternativ av yogamatta för dig som utövar någon form av fysisk yoga i värme ex. Hot Yoga då mattan ger ett supergrepp när dina händer är våta/fuktiga.  Ju mer du svettas, desto bättre grepp med den inbyggda antislip-funktionen. Yogamattan passar dock precis lika bra vid lugnare yoga där du inte svettas lika mycket. Där kan du med fördel spraya lite lätt med vatten på mattan före användning för att kicka igång antislip funktionen!

Soul Factorys kommentar: Vi fullkomligt älskar yogamattorna från OHMat. Varje yogamatta är sannerligen ett sagolikt mästerverk, som minst sagt drar till sig fascinerande blickar inne i yogastudion. Dessa yogamattor har framtagits för ett unikt samarbete med den mycket begåvade spanska konstnären Josune Garcia. Hennes inspiration bakom motiven är vårt solsystem och planeternas unika kraft att påverka vårt medvetande. 


Yogamatta Chakra - OHMat

 • Storlek: 183 cm x 68 cm
 • Tjocklek: 5mm
 • Vikt: 3,5 kg
 • Grepp: 5/5
 • MaterialNaturgummi med en dämpade PU-topp. Giftfri, PVC-fri, luktfri och återvinningsbar.
 • Passar till: Alla yogaformer. Perfekt till fysisk och dynamisk yoga ex. Hot Yoga, Bikram, Ashtanga, Vinyasa och power Yoga
 • Pris: Från 1199:-

Good to know:  Chakra yogamattorna från OHMat har ett fantastiskt grepp direkt från start med en antislip-effekt utan dess like! Med sin 68 cm bredd så är denna lite bredare än traditionella yogamattor vilket ger extra plats till fri rörlighet under din yoga. Ytterligare ett perfekt alternativ för dig som utövar någon form av fysisk yoga i värme ex. Hot Yoga då mattan ger ett supergrepp när dina händer är våta/fuktiga. Tack vare att den är 5mm tjock så funkar den precis lika bra vid lugnare yoga, där den är ljuvlig att bara ligga och koppla av på. Där kan du med fördel spraya lite lätt med vatten på mattan före användning för att kicka igång antislip funktionen!

Soul Factorys kommentar: Vi tycker att Chakra mattan är ett toppen alternativ för dig som är ute efter en eko-vänlig, funktionell och hållbar yogamatta! Dessutom är de så himla fina också, så du kan absolut med fördel låta den ligga fram hemma i yogahörnan.  

"Fantastiskt vacker och mycket bra grepp✨"

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Frida Gerelius


Yogamatta Stay Grounded - Moonchild Yoga wear

 • Storlek: 183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 2,3 kg
 • Grepp: 5/5
 • Material: Naturgummi + veganvänligt PU-läder. Fri från PVC och skadliga ämnen.
 • Passar till: Alla yogaformer. Perfekt till fysisk och dynamisk yoga ex. Hot Yoga, Bikram, Ashtanga, Vinyasa och power Yoga
 • Pris: Från 885:-

Good to know: Stay Grounded Mat från Moonchild Yogawear har en härlig "grippy" textur som stödjer din balans, även genom svettiga yogasessioner. Finns även i Stay Grounded Mat XL vilket är en extra lång variant på 200 x 66cm x 5mm. Perfekt för dig som är lite längre eller som helt enkelt bara vill har mer plats under ditt yogaflow! En lättviktig yogamatta med perfekt balans mellan fast grepp och mjukt stöd. Det som gör denna yogamattan är att den har en linje längs mitten av mattan, ett så kallat "alignment" som du kan använda som riktlinje och hjälper dig att hålla kontakten och balansen genom varje övergång. 

Soul Factorys kommentar: Sandra i teamet som älskar hot yoga har använt Stay Grounded Mat många gånger och finner den helt fantastisk att yoga på, särskilt i en varm studio!

''100% halkfri och mycket skön dämpning för knäna. Sen är alignment linjen väldigt behjälplig i särskilda utmanade postitioner! Den får helt klart 5 av 5'' 

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Sandra på Soul Factory


Yogamatta 4mm - Love Generation

 • Storlek: 183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 1,2 kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Högkvalitativ, giftfri OEKO-TEX certifierad PVC (fri från AZO-färgämnen, DOP, ftalater och latex)
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 449:-

Good to know: Yogamattorna från Love Generation är ett mycket passande alternativ både för nybörjaren och för den mer erfarne yogin! Ha lite tålamod med denna yogamatta då ju mer du använder den desto bättre blir dess grepp! En ''sticky-mat'' som både är bekväm, stödjande och ger dig bra grepp så att du halkar under ditt yogaflow. Finns i flera vackra, iögonfallande mönster och motiv. 

Soul Factorys kommentar: Vi tycker att yogamattan på 4mm från Love Generation är en helt underbar yogamatta som does the job! Vi har särskilt gått och förälskat oss i deras snygga design med yogiska inluenser. Kort och gott, en fantastiskt och lättviktig yogamatta som gör denna extra intressant för er yogis som yogar i yogastudio och som föredrar att använda din egna yogamatta.


Yogamatta Extra Thick 6mm - 
Love Generation

 • Storlek:  183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: ca 1,7 kg
 • Grepp: 3/5
 • MaterialHögkvalitativ, giftfri OEKO-TEX certifierad PVC (fri från AZO-färgämnen, DOP, ftalater och latex)
 • Passar till: Alla yogaformer. Perfekt till lugnare yogaformer ex. Yinyoga, Restorative, Kundalini
 • Pris: Från 499:-

Good to know: Får du lätt ont i knä och leder när du yogar? Då har är detta yogamattan för dig! Yogamattorna 6mm Extra Thick från Love Generation ger extra bra stötdämpning och ger dig ett mjukt och ömt underlag att yoga, så att du ska kunna yoga fritt utan att behöva få ont i dina knä och leder. Dessa yogamattor är även mycket prisvärda och ett perfekt alternativ för lugnare yogaformer såsom Yinyoga, Restorative och Kundalini som inte innehåller så många balansövningar pga av dess tjocklek på 6mm. 

Soul Factorys kommentar: Vi i gänget på Soul Factory tycker att 6mm Extra Thick yogamattor är otroligt sköna att yoga på, mycket på grund av dess mjuka stötdämpning. Sedan är den superlätt trots dess tjocklek på 6mm så den är alldeles utmärkt att bära med sig till yogastudion!

"Fantastisk matta på många sätt. Bra för mig som nybörjare, behaglig och inbjudande vacker med en lugnande färg!" 

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Angelica Strand


Yogamatta Premium 6mm - Love Generation

 • Storlek: 183 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: 2,3 kg
 • Grepp: 3/5
 • Material: Högkvalitativ, giftfri OEKO-TEX certifierad PVC (fri från AZO-färgämnen, DOP, ftalater och latex)
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 649 :-

Good to know: En riktig superhit till yogamatta med vändbara sidor! En fräck funktion som gör att du kan välj sida efter humör. Love Generations Premium-serie är prisvärda kvalitetsmattor av typen ”sticky mat” som ger dig en perfekt kombination av dämpning och fasthet! Tack vare dess tjocklek på 6mm ger yogamattan även en mycket skön avlastning för dina knän och leder. 

Soul Factorys kommentar: Här har vi supermattan som har allt i ett! Bra dämpning, grepp, funktionalitet och design - hela paketet helt enkelt! De kommer dessutom i flera neutrala och jordnära nyanser som både är trendigt och grundade. 


Yogamatta i 100% Merino Ull

 • Storlek: 200 cm x 75 cm
 • Tjocklek: ca 12-18mm
 • Vikt: ca 2,2 kg
 • Material: 100% ren ny ull från WOOLMARK . Ullet är stickat i ett polyesternät. Undersidan är av greppvänligt material i latex för att mattan ska stanna kvar under ditt yogautövande.
 • Passar till: Alla lugnare yogaformer ex. Yinyoga, Restorative och Kundalini
 • Pris: Från 795 :-

Good to know: När du köper din ullmatta gör du en investering i dig själv. Avnjut stunder av lugn och rofylldhet på din värmande och mjuka ullmatta. Som ett fluffigt moln omfamnar ullmattan dig ömt och förvandlar ditt space till något alldeles sagolikt. Ullyogamattan är fenomenal till lugnare och stilla yogaformer såsom yinyoga, kundalini och mediyoga allteftersom ullmattan inte har samma greppvänliga yta som traditionella yogamattor. Har en stadig botten i latex som gör att mattan inte glider runt även under mer utmanade yogapositioner. Ullmatta finns att köpa med väska eller utan väska

Soul Factorys kommentar: Kan med säkerhet säga att alla kära yin-yogis som köpt sin ullmatta hos oss kommer aldrig att byta till något annat - så fantastiska är den! Finns inget bättre än att starta morgonen med lugn morgonyoga och meditation på denna otroligt mjuka och värmande ullmatta. Läs en av våra fina recensioner här nedan. 

"Kan varmt rekommendera denna ullmatta. Jag som utför kundaliniyoga kan säga att det är som natt och dag att utföra det på en vanlig matta och denna. Glad för min investering och köpte även en till min syster i födelsedagspresent ❤ Även hon lika glad."

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Josefine Skorupan


Yogamatta 4mm - Gaiam

 • Storlek: 173 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: ca 2kg
 • Material: PVC som är fri från latex och skadliga ftalater. Fritt från  DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, och DNOP ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 299:-

Good to know: Gaiams 4mm yogamattor har en lätt strukturerad och halkdämpande ''sticky'' ytskikt som ger dig bra balans och stöd när du rör dig mellan yogapositionerna. Perfekt tjocklek på yogamatta för dynamiska rörelser och yogaflow. Tillverkad i latexfri PVC och skadliga ftalaterna som gör denna yogamattan till ett hälsosamt val både för dig och för planeten. Obs! Mattan kan dofta starkt vid uppackning men don't worry, det försvinner snabbt efter användning av yogamattan. 

Soul Factorys kommentar: En ultimat kom-igång-matta får dig som vill har en funktionell och snygg yogamatta! Dessa är otroligt lättburna vilket gör att de passar lika bra i yogastudion som hemma i yogahörnan. Finns i massvis med dekorativa färger och mönster. 


Yogamatta 6mm - Gaiam

 • Storlek: 173 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: ca 2,3kg
 • Material: PVC som är fri från latex och skadliga ftalater. Fritt från  DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, och DNOP ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 399:-

Good to know: Gaiams 6mm yogamattor är tjockare matta som stödjer och skyddar dina leder och knän under de mest intensiva yogapositionerna. Dess tjocklek ger dig en mjuk dämpning samt ett bra och stabilt underlag att yoga på för både nybörjare och erfarna yogisar. Obs! Mattan kan dofta starkt vid uppackning men don't worry, det försvinner snabbt efter användning av yogamattan. 

Soul Factorys kommentar: En greppig, toppen-matta för såväl nybörjare som den vana yogin, och är passande till de flesta yogaformer. Vi tycker att Gaiams 6mm yogamatta är exemplarisk till Power yoga och Ashtanga Vinyasa yoga. Passar dock likaväl lite lugnare yinyoga då 6mm tjockleken känns behaglig att ligga på under Savasana och andra liggande, avkopplande rörelser. 

"Är så nöjd med denna matta! Förutom att den är jättesnygg, så är den också väldigt bekväm. Lagom tjocklek och bra yta som gör att man får bättre grepp och inte halkar. Dessutom ett förmånligt pris. Nöjd kund!"

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

Susanne Thörn


Yogamatta 6mm Reversible - Gaiam

 • Storlek: 173 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 6mm
 • Vikt: ca 2,3kg
 • Material: PVC som är fri från latex och skadliga ftalater. Fritt från  DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, och DNOP ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 499:-

Good to know: Gaiams 6mm Reversible yogamattor ger dig två yogamattor i en - här får valuta för pengarna! Dessa är vändbara yogamattor där du får två mönster/färgställningar i en och samma matta. Låt ditt humör för dagen styra vilken sida du vänder uppåt. Är det lugnet från en Lotusblomma du behöver eller det energigivande grafiska mönstret på andra sidan som passar just idag? Obs! Mattan kan dofta starkt vid uppackning men don't worry, det försvinner snabbt efter användning av yogamattan. 

Soul Factorys kommentar: Yogamattans "greppig" yta gör denna yogamattan väldigt passande för Power yoga och Ashtanga Vinyasa Yoga där vi vanligen utövar mer utmanande positioner. Då räddar det strukturerade mattskikt dig från att glida! Ha lite tålamod med din yogamatta då som med alla "sticky" mattor så blir den som allra bäst efter du yogat in den. 


Yogamatta 5mm Kork - Gaiam

 • Storlek: 172 cm x 71 cm
 • Tjocklek: 5mm
 • Vikt: ca 1,5kg
 • Material: Toppskikt av kork, undersida av lättviktig TPE
 • Passar till: Alla yogaformer
 • Pris: Från 899:-

Good to know: Gaiams 5mm korkmatta är en fantastisk yogamatta i kork som har allt du vill att en yogamatta ska ha - funktionell, miljövänlig, lätt och tålig! Korken har en alldeles unik cellkonstruktionen som gör att den kan stänga ute bakterier och dålig lukt. På så sätt håller sig din yogamatta sig fräsch länge. Tips till dig som ofta är torr om händer och fötter! Då kan det vara fördelaktigt att fukta mattan lite lätt med vatten innan din yoga eller träning för att förhindra att du glider. 

Soul Factorys kommentar: Vi i teamet har en liten förkärlek till korkmattor då den naturliga korken får oss att känna oss extra grundade och ger oss en känsla av att vi är i nära kontakt med naturen. Denna korkmattan från Gaiam ger dessutom ett riktigt bra grepp och har ett fantastisk snyggt och iögonfallande motiv som vi älskar. 


Yogamatta Kork - Yggdrasil

 • Storlek: 175 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 3,4mm
 • Vikt: ca 1,9 kg
 • Material: 100% återvinningsbar naturgummi & kork, biologiskt nedbrytbart. Tryck av vattenbaserat ekologiskt bläck. Helt fri från PVC, latex, silikon, giftiga lim och ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer. Särskilt passande till svettigare yoga ex. ashtanga vinyasa och bikram yoga
 • Pris: Från 1089:-

Good to know: Korkmattor från Yggdrasil är ett perfekt för dig som vill ha en yogamatta som både är skonsam mot dig och moder jord. 100% ekologisk yogamatta i kork. Dessa korkmattor har flera fantastiska egenskaper som gör dessa så älskade av många yogis! Korken har naturligt antibakteriella egenskaper, är doft reducerande och 100% biologiskt nedbrytbara, för att nämna några. 

Soul Factorys kommentar: Om du utövar någon form av fysisk eller dynamisk yogaform så kan vi varmt rekommendera korkmattorna från Yggdrasil! Den natuliga korken ger ett fantastiskt bra grepp under ditt yogaflow som gör att du inte halkar eller glider, samt dess fantastiska egenskap att absorbera fukt gör dessa väldigt lämpliga på svettigare pass av ashtanga vinyasa yoga eller bikramyoga. Finns i flera snygga designer! Vilken blir din favorit?!


Yogamatta Travelmat Kork - Yggdrasil

 • Storlek: 190cm x 61cm
 • Tjocklek: 3,4mm
 • Vikt: ca 0,9 kg
 • Material: 100% återvinningsbar naturgummi & kork, biologiskt nedbrytbart. Tryck av vattenbaserat ekologiskt bläck. Helt fri från PVC, latex, silikon, giftiga lim och ftalater.
 • Passar till: Alla yogaformer. Särskilt passande till svettigare yoga ex. ashtanga vinyasa och bikram yoga
 • Pris: Från 899:-

Good to know: Korkmattor från Yggdrasil för yogis på resande fot! En ekologisk korkmatta i resvänlig storlek och vikt. Superlätt att packa i handbagaget till nästa utlandsresa. Korkmattor har flera fantastiska egenskaper som gör dessa så älskade av många yogis! Korken har naturligt antibakteriella egenskaper, är doft reducerande och 100% biologiskt nedbrytbara, för att nämna några. 

Soul Factorys kommentar: Om du utövar någon form av fysisk/dynamisk yogaform, eller yoga i lite varmare temperaturer, så kan vi varmt rekommendera korkmattorna från Yggdrasil! Den natuliga korken ger ett fantastiskt bra grepp under ditt yogaflow som gör att du inte halkar eller glider, samt dess fantastiska egenskap att absorbera fukt gör dessa väldigt lämpliga på svettigare pass av ashtanga vinyasa yoga eller bikramyoga. 


Yogamatta 4mm - Vackraliv Yoga

 • Storlek: 178 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: 2,3 kg
 • Material:  Polyuretan och Eco naturgummi. Fri från PVC och toxiner. 
 • Passar till: Alla yogaformer. Särskilt passande till yoga i värme ex. hot yoga och bikram yoga
 • Pris: Från 1249 :-

Good to know: Yogamattor 4mm från Vackraliv Yoga är perfekt om du är på jakt efter en yogamatta med maximalt grepp i vått och torrt! Finns även i längre modell med måtten 183 cm x 61cm x 4mm. I snygg, modern design som får just din yogamatta att sticka ut i mängden i yogastudion. Framtagna för att skapa ett halkfritt och magiskt yogaflow för yogisar med fokus på exklusivitet och funktionalitet. Supersnygg och praktisk mattväska ingår som en lyxig bonus när du köper dessa yogamattor från Vackraliv Yoga. Tips! Håll din mattan ren genom att fukta en handduk med några droppar antibakteriell Tea Tree Oil i vattnet och låt sedan torka en stund innan den läggs tillbaka i yogaväskan. 

Soul Factorys kommentar: En riktig bästa-greppet-mattan som fått massvis med fina lovord från våra kunder! Ultra absorberande ytskikt som gör denna så passande under svettiga yogapass i hotyoga studios. Finns i flera superfräcka och yogiska symboler och motiv. 

''Jättebra grepp, man sitter nästan fast i greppet så bra är den, lätt att tvätta av, ser glidig ut men man glider inte alls, ju mer du svettas desto bättre sitter greppet, ursnygg och super funktionell!"'

⭐  ⭐  ⭐  ⭐  ⭐ 

ANGELA FORTES OLSSON


Yogamatta 2mm - Vackraliv Yoga

 • Storlek: 178 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 2mm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Material:  Polyuretan och Eco naturgummi. Fri från PVC och toxiner. 
 • Passar till: Alla yogaformer. Särskilt passande till yoga i värme ex. hot yoga och bikram yoga
 • Pris: Från 1099 :-

Good to know: Lite tunnare & lättare matta på 2 mm tjocklek! Väger enbart ca 1,7 kg vilket gör denna supersmidig att ta med sig till och från yogastudion, eller att packa ner i handbagaget till nästa utlandsresa. Använd yogamattan för sig själv eller varför inte lägg ovanpå en matta i studion om du vill ha mer dämpning för dina knä och leder. Önskar du en tjockare matta, så spana in Vackralivs yogamatta på 6mm eller 4mm. Denna finns även i en längre modell med måtten 183cm x 61cm x 2mm för dig som vill ha lite extra plats under ditt yogaflow. Supersnygg och praktisk mattväska ingår som en lyxig bonus när du köper dessa yogamattor från Vackraliv Yoga. Tips! Håll din mattan ren genom att fukta en handduk med några droppar antibakteriell Tea Tree Oil i vattnet och låt sedan torka en stund innan den läggs tillbaka i yogaväskan. 

Soul Factorys kommentar: En riktig bästa-greppet-mattan till dig som gillar att ha lite hårdare underlag under ditt yogaflow. Vi tycker att en 2mm yogamatta kan vara väldigt fördelaktigt för er som utövar yogaformer som innehåller mycket balansövningar och där ett hårdare underlag hjälper dig att hålla balansen in yogaposerna. 


Yogamatta Kork 4mm - Vackraliv Yoga

 • Storlek: 178 cm x 61 cm
 • Tjocklek: 4mm
 • Vikt: ca 2,4 kg
 • Material: Kork. Fri från gifter och är återvinningsbar.
 • Passar till: Alla yogaformer. Särskilt passande till yoga i värme ex. hot yoga och bikram yoga
 • Pris: Från 1099 :-

Good to know: Korkmattan från Vackraliv är en riktig superhit till matta som har kommit till att älskas av många yogis! Har ett härligt antibakteriellt toppskikt av kork och eko naturgummi undertill som ger bra tyngd, dämpning och gör så att yogamattan ligger kvar under ditt yogaflow. En grym anti-slip yta som ger bättre grepp ju varmare du blir. Har en väldigt praktisk guidad alignment linje längs mitten av mattan för att hjälpa dig bättre hålla balansen genom dina yogaposer. Supersnygg och praktisk mattväska ingår som en lyxig bonus när du köper dessa yogamattor från Vackraliv Yoga. 

Soul Factorys kommentar: Vi tycker att denna korkmattan är extra bra i en härligt, fuktig Hot Yoga studio då den är vattentät och ger extra bra grepp i fuktigare temperaturer. Om dina händer är torra kan du spraya mattan med lite vatten innan du börjar yoga, alternativt fukta händerna lite.

Hoppas detta var till någon hjälp. Har du ytterligare frågor så tveka inte att höra av dig genom att mejla [email protected]. Alternativt skicka väg ett chattmeddelande i den lilla rutan nere till höger.