Wow! Massor av nyheter!

Soul Factory - yogabutik med själfulla yogakläder och yogatillbehör

Hos Soul Factory hittar du allt möjligt för din yogaträning som yogamattor av bästa kvalité, yogakläder, smycken, yogatillbehör som klossar och band. Och andra roliga saker som bohemiska klänningar, livsstilsprodukter som ljus, tarotkort, kristaller! Jag strävar efter att hitta det där lilla extra som inte alla andra har. Jag väljer i största möjliga mån ekologiska, miljövänliga och/eller återvunna material i det jag köper in. Under den fantastiska start Soul Factory har fått har jag lärt mig otroligt mycket om vad ni söker och därför kommer också Soul Factorys egna kollektion utvecklas ännu mer i år.


Soul Factory består av ett härligt och dedikerat team med Katarina i täten. Tina ansvarar för kundsupport och är vår specialist inom spirituella produkter som kristaller, tarotkort osv. Sanne ansvarar för logistiken och är även den ni möter på mejl & telefonen. Sanne arbetar också en hel del med sociala medier. Ina ansvarar för allt administrativt och våra ordrar till Europa, samt Monika, Katarinas mamma och en riktig yinyoga lover, hjälper till en dag i veckan med allt från att agera modell till att packa ordrar. 

Efter 20 år inom framgångsrik handel, så kan du känna dig trygg med mig och min butik. Jag brinner för kundservice och för att ge dig det där lilla extra. Varmt välkommen <3


Möt Katarina - Grundaren bakom Soul Factory

Jag heter Katarina och är en yogi i sinne och själ. Jag har yogat i många år och är utbildad yogalärare Ayur yoga 200h. En utbildning som gav mig enormt mycket, inte minst på det personliga planet. Jag är även utbildad till barnyogalärare för Global Yoga. I maj 2016 avslutade jag också en utbildning i Stockholm "Graceful Living" med inriktning design och inredning. Hållbar design och besjälad inredning. Helt underbart!

Dessa utbildningar öppnade mina ögon för någon nytt i livet. Jag har tidigare drivit/ varit delägare i en mycket framgångsrik butik och webshop i Helsingborg med 25 anställda. Vi har fått flera fina priser som vi är väldigt stolta för, till exempel det mest (tycker jag) åtråvärda priset Årets Butik i Sverige 2013! Läs en artikel i Helsingborgs dagblad om oss här
Och det var fantastiskt roliga 20 år! Vi stod aldrig stilla. Hela tiden utvecklades vi och skapade nya saker.

Men en dag kände jag att jag hade inte mer att ge. Vilket är en hemsk känsla för en entreprenör. Så vi gjorde det jag önskar fler hade gjort. Vi sålde företaget och jag beslutade mig för att satsa på det som ligger mig närmast hjärtat. Familjen och yogan.

Nu får jag göra det jag mår bäst av nämligen både driva butik och yoga...i en kombination! Och samtidigt hänger mina barn med på en hörna. Kan knappast bli bättre.


Läs Katarinas brev om framtiden på Soul Factory

"Hej vänner! Vilket år vi har haft! Det har verkligen gått upp och ner 2023. Mest uppåt vill jag nog ändå påstå. På det personliga planet har 2023 handlat om att återhämta mig från en jobbig sjukdomsperiod. Det har varit en utmaning, och är fortfarande på många sätt. Speciellt som egen företagare. Jag har fått lära mig att försöka acceptera där jag befinner mig nu. Detta har förstås också speglat Soul Factory´s resa.
Vi har stått stadigt men vår normalt sprudlande nyhetstillskott avstannade lite under året. Jag såg också ett tydligt mönster hos er kära kunder. Fokuset på försäljningen skiftades från rena yogaprodukter till mer livsstil och årets storsäljare blev bohemiska klänningar istället för yogatillbehör. Jag lovar att vi kommer jobba stenhårt med att ta fram mer av detta under 2024. Att ta fram helt unika saker som ni älskar är det jag brinner för. Ett exempel på det redan nu är ett nytt superhett spanskt märke som beräknas komma ungefär i mars: Maison Hotel. Vi har fått äran, att som en av få butiker i Sverige, sälja detta coola märke.
Maison Hotel siktar på att återuppliva den bohemiska storhetstid då hippies med utländsk accent bodde i gamla bondgårdar, lata sig under solen och dansade hela natten barfota på fullmånefester i "Ibiza Bohemia. Långt ifrån mode, är kollektionerna inspirerade av vintageskattjakter som följer fotspåren från den eklektiska 'Flower Power'-rörelsen på 60- och 70-talen.
Höjdpunkterna 2023 var många, men när Carolina Gynning bar flera av våra kläder och verkligen rockade dem, då var jag så himla stolt. Eller vår tävling med astrologen Frida @fridafullt nu i årsskiftet som fick hela 1250 kommentarer. En annan är när vi släppte våra nya leggings i nya färger och mönster. Wow, vilket mottagande! Nytt för 2024 är att vi också kommer fokusera lite mer på smycken. Vi har hittat helt magiska smyckesmärken från USA, Bali och Australien. Stay tuned…Våra egna populära leggings kommer med nya bohemiska mönster som sticker ut lite. Vi hämtar inspiration från Australiens salta stränder, USA´s countryscen, och 70´talets hippie era.
Låter det spännande? Jag och mina vänner här på kontoret kan knappt bärga oss. Så mycket nytt och kul är på gång. Ps! Visste du att Soul Factory´s företagsnamn är B.D Sweden? Den betydelsen sitter som en tatuering på mina revben och betyder: Barefoot Dreamer. Visst är det fint? Back to the roots....
Varmaste hälsningar
Katarina Andersson
Grundare & ägare av Soul Factory