Integritetspolicy

För Soul Factory Har det alltid varit viktigt  att dina personuppgifter som vi lagrar är väl skyddade. Den 25 maj 2018 trädde lagen GDPR  i kraft. Den ersatte då den tidigare personuppgiftslagen (PUL) och GDPR ställer ännu högre krav på oss som företag när vi samlar in och lagrar personuppgifter. Här kan du läsa om hur Soul Factory hanterar dina personuppgifter. Kontakta gärna oss på [email protected] om du har några frågor.

 Personuppgifter

  • Genom att handla hos B.D Sweden AB/Soul Factory accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi ger aldrig vidare dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.
  • B.D Sweden AB/Soul Factory är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
  • Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. Det kan till exempel vara namn, adress, personnummer, e-post och telefonnummer.

Vilka uppgifter lagras, när/hur samlas de in och på vilken laglig grund

Leverera en beställd/köpt produkt eller tjänst samt hantera betalningar

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi genom Quickbutik ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. All Quickbutiks data lagras inom EU (Irland) på servrar hos driftleverantören Amazon Web Services (AWS).

Dessa uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt t ex konsumentköplagen som innebär att en vara kan reklameras i 36 månader. 

Laglig grund: Fullgörande av Köpeavtal. 

För att kunna marknadsföra varor och tjänster

Personuppgifter behandlas för att:

-Påminna om kvarglömda/övergivna digitala varukorgar

-Skicka direktmarknadsföring via e-post, sms, sociala medier eller andra liknande elektroniska kanaler för kommunikation samt via post. T ex genom att utföra kampanjer eller skicka erbjudanden och inbjudningar till event till: alla kunder, ett visst kundsegment (t ex handlat minst 2ggr det senaste året).

-Använda personuppgifter för att kunna analysera och ta beslut om målgrupp som marknadsföringen ska visas för.

-Samla in och överföra personuppgifter till företagets marknadsföringspartner(s) samt val av målgrupp som marknadsföringen ska visas för. 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

Namn, Kontaktuppgifter (t ex adress, e-post, telefonnummer), Uppgifter om hur kunden använder företagets webbsidor, och andra digitala kanaler, Uppgifter om genomförda köp, Användargenererade data (t ex klick- och besökshistorik)

För att kunna förstå vilken typ av marknadsföring eller direktmarknadsföring som ska användas genomförs analyser om:

Hur webbsidor och andra digitala kanaler används (t ex vilka sidor och delar av sidor som besöks och vilka sökningar som gjorts), Köphistorik

Laglig grund: För vår användning av marknadsföringscookies är vår lagliga grund samtycke genom pop up med cookie-godkännande. 

För övrig personuppgiftsbehandling stödjer vi oss på följande lagliga grund: Mottagare av nyhetsbrev, sms, post och besökare på webbplats – berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose ditt och vårt intresse av att kunna marknadsföra produkter och tjänster som är relevanta för dig.  

Lagringsperiod: Så länge vi tror att du har nytta av vår kommunikation och du inte har valt att aktivt tacka nej och senast 12 månader efter att ditt kundförhållande med oss upphör. Med kundförhållande menas att du har gjort minst ett köp hos oss under de senaste 12 månaderna.

Kom ihåg att du alltid har rätt att invända mot vår marknadsföring. Det kan du göra direkt i våra mail och sms-utskick genom en avregistreringslänk eller genom att kontakta oss på [email protected].

Om vår marknadsföring visas i sociala medier kan du ange dina preferenser direkt i den plattformen du ser marknadsföringen i, t.ex. via dina inställningar eller i samband med det relevanta inlägget.


Cookies

Vi samlar även in Personuppgifter genom att vår Webbplats använder cookies (små textfiler som placeras på din enhet) som samlar in information på och från din webbläsare för att vi ska kunna tillhandahålla en god upplevelse för dig vid användning av vår Webbplats och våra onlinetjänster mm. Namn, e-postadress, ip-adress och webbhistorik samlas in från dig via exempelvis chattfunktionen eller om du fyllt i formulär på vår webbplats. Detta för att vi ska kunna kontakta dig på bästa sätt på din egen begäran. Läs mer om cookies i vår Cookiepolicy.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Google

Vi använder Google Analytics för analys samt Google Ads för annonsering och personligt anpassad återmarknadsföring. Klicka in på sidan Google´s Privacy & terms site för att läsa om hur Google använder informationen som de får in från de som använder deras appar och tjänster.

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst av Google, Inc. (www.google.com). Google Analytics använder cookies. Det här är textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt att analysera hur du använder vår webbplats. Google kommer på vår vägnar att använda denna information i syfte att analysera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsens aktivitet och tillhandahålla andra tjänster som rör webbplats- och internetanvändning. 

Med ditt samtycke (via inställningar i cookie-notisen som du godkänner på vår sida) använder nämnda funktioner för att analysera webbplatsanvändning, anpassning av annonser, icke-anpassade annonser och för ommarknadsföringsändamål.

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Stripe, Swish, Paypal. Nedan kan du läsa betalleverantörernas Integritetspolicys.

Klarna Dataskydd 

Stripe Privacy Policy

Swish Policies

Paypal Privacy Statement

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL, Postnord. Nedan kan du läsa fraktbolagens integritetspolicys.

DHL Policy för Skydd & hantering av personuppgifter

Postnord Integritetspolicy

Nyhetsbrev & SMS-utskick

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevs leverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

Mailchimp Privacy Policy

Vi kommunicerar vis sms genom HelloSMS. Här delas ditt Förnamn och telefonnummer.

HelloSMS Allmänna Villkor

Mail & Chatt

Väljer du att kontakta oss via Mail och/eller Chatt lagras ditt namn, e-postadress, ip-adress och webbhistorik. Vi använder Helpscout för mail & chattfunktion. 

Här kan du läsa Helscout´s Integritetspolicy.

Pop-up för Nyhetsbrev

Väljer du att bli nyhetsbrevsprenumerant via att du lämnar din e-postadress i pop-up rutan på vår sida så lagras din e-postadress och Förnamn. Vi använder Sleeknote för denna pop-up funktion. Här kan du läsa Sleeknotes Integritetspolicy.

           Ett mejl skickas ut ca 4 veckor efter lagd order som en återkoppling till den lagda ordern. Detta är ett engångsmejl och ska inte förväxlas med Nyhetsbrevet.

Facebook & Instagram (Meta)

Vi använder Facebook & Instagram för att analysera webbplatsanvändning, anpassning av annonser, icke-anpassade annonser och för personligt anpassad ommarknadsföring.  Här kan du läsa Meta´s Sekretesspolicy.

Facebook/Instagram-konverteringsspårningspixel (Meta)

Med ditt samtycke (via inställningar i cookie-notisen som du godkänner på vår sida) använder vår webbplats konverteringsspårningstjänsten för Facebook & Instagram (Meta). Det gör att vi kan spåra handlingar från våra användare efter att de har omdirigerats till vår webbplats genom att klicka på en Facebook-annons. På det här sättet kan vi registrera Facebook-annonsernas effektivitet för statistik- och marknadsundersökningsändamål. Uppgifterna som samlas in förblir anonyma. Detta innebär att vi inte har tillgång till enskilda användares personuppgifter. Istället lagras och bearbetas insamlade data av Facebook. Facebook kan ansluta dessa data till data från ditt Facebook-konto. Facebook använder uppgifterna för sina egna reklamändamål enligt sin datapolicy: https://www.facebook.com/about/privacy/ .

Facebook-konverteringsspårning gör det också möjligt för Facebook och dess partners att visa dig annonser på och utanför Facebook. För dessa ändamål kommer cookies att sparas på din dator.

Klicka här för att ändra i dina inställningar på facebook: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Facebook-ommarknadsföring, anpassade målgrupper för Facebook

Denna webbplats använder "Custom Audiences" -inriktningsfunktionen för Facebook & Instagram (Meta). När du besöker vår webbplats upprättas en direkt anslutning mellan din webbläsare och Facebook-servern via retargetingtaggarna. Som ett resultat kommer Facebook att få informationen som du har besökt vår webbplats med din IP-adress. Detta gör att Facebook kan länka besöket på vår webbplats till ditt konto. Vi kan använda den information som samlas in på detta sätt för att visa Facebook-annonser. Läs mer om hur uppgifterna används i Facebooks Policys: https://www.facebook.com/policy.

Klicka här för att ändra i dina inställningar på facebok: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Hotjar

Vi använder tjänster Hotjar för analys av hur vår webbplats används vilket hjälper oss att förstå fuktionaliteten på vår webbplats. Här kan du läsa Hotjar´s Privacy Policy. 


Användares Rättigheter

Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd

B.D Sweden AB/Soul Factory är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Allerum/Helsingborg.


Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.