Wow! Massor av nyheter!

Yogamatta i Kork

Yogamattor i Kork med en bas av naturgummi från Svenska Yggdrasil. Yogamattan i Kork finns i två tjocklekar, 3,4mm och resematta på 1,0mm och det finns massor av olika underbara tryck att välja på. Trycken är gjorda av vattenbaserat, ekologiskt bläck.

Mattans toppskikt av kork har naturligt antibakteriella egenskaper och naturgummits bas ger ett ultimat greppet på golvet. Yogamattan är tillverkad av biologiskt nedbrytbart material, 100% återvinningsbar naturgummi & kork. Fri från PVC, latex, silikon, giftiga lim och ftalater.


Varför en Yogamatta i ekologisk kork?

En Yogamatta med kork som ytskikt ger ett riktigt bra grepp då den har halkfria egenskaper. Greppet blir bara bättre ju mer svettig du blir. Vill du ha ett supergrepp på din korkmatta direkt så kan du spraya lite vatten på dina händer & fötter innan du börjar din yoga.

Korkens naturliga antibakteriella egenskaper är ännu en fördel med att ha en yogamatta i kork. På yogamattorna i kork från Yggdrasil är det en bas i naturgummi vilket ger ett riktigt bra grepp på golvet.

Hur rengör jag min yogamatta i kork?

Din ekologiska yogamatta i kork rengörs enklast med en lätt fuktad, mjuk trasa. Eftersom korkmattorna är färgade med organiska färger utan skadliga kemikalier så kan de färga av sig lite första gången de ska användas. Därför rekommenderas att du tvättar din yogamatta innan din premiäranvändningen. 

Första tvätten kan du ta med yogamattan in i duschen och skölja av den och sedan torka av den med trasan. Om du valt en korkmatta med mycket färg så kan du använda lite såpa eller diskmedel, men inga kemikalier.

Är mattan mycket smutsig och hårt använd, skölj då av den i duschen och använd mild tvål. Tänk på att kork är ett naturmaterial så du bör aldrig använda kemikalier på din yogamatta.

Vad består korkmattan av?

De veganska yogamattorna i kork är tillverkade av biologiskt nedbrytbart material, 100% återvinningsbar naturgummi & kork. de är tryckta med vattenbaserat ekologiskt bläck och de är helt fria från PVC, latex, silikon, giftiga lim och ftalater.

Hur stora är era Yogamattor i kork?

Vi har valt att ha ett sortiment med yogamattor i kork från Yggdrasil. Ett företag med bra värderingar och ett sortiment med hög kvalité och vackra produkter. Mattorna finns i en standardmodell och en resevariant kallad Travelmat.

  • Standardmodellen är: 178 cm x 61 cm x 3,4 mm
    Vikt: 1,9-2kg (skurna och tillverkade för hand så exakt vikt kan skilja något)
  • Travelmat reseyogamattan: 190 cm x 61 cm x 1,0 mm
    Vikt: 0,8-0,9kg (skurna och tillverkade för hand så vikten kan skilja något)