Stor utförsäljning!

Kristaller Betydelse A-Ö

Lär dig om Kristallernas betydelse! Hitta en speciell kristall i vårt A-Ö register eller välj utifrån olika egenskaper såsom energi, lugn, självförtroende och mod.

Kristallernas Egenskaper

Lugn & Ro. Ametist, Angelit, Blå Kalcit, Fancy Jaspis, Golden Healer, Hematit, Mossagat, Månsten, Orange Kalcit, Peach Aventurin, Rosa Scolecite, Rökkvarts, Selenit, Sodalit, Svart Agat.

Sömn.  Ametist, Howlit, Svart TurmalinBlå Kalcit,

Meditation. Angelit, Golden Healer, Grön Kvarts, Hematit, Howlit, Lemurian, Mossagat, Rosa Scolecite, Rökkvarts, Selenit, Zebra Kalcit.

Oro, Ångest, Stress, Sorg. Ametist, Blå Kalcit, Dragon Stone, Fancy Jaspis, Golden Healer, Hematit, Orange Kalcit, Peach Aventurin, Röd Jaspis, Rökkvarts, Sodalit, Svart Onyx, Svart Turmalin, Turmalinkvarts.

Grundande & Jordande. Hematit, Mossagat, Svart Agat, Svart Turmalin, Turmalinkvarts.

Energi & Positivitet. Citrin, Grön Kvarts, Grön Sardonyx, Karneol, Orange Kalcit, Rosenkvarts.

Självkänsla, Självförtroende. Blå Kalcedon, Citrin, Grön Sardonyx, Labradorit, Mossagat, Rosenkvarts, Sodalit, Super Seven, Svart Agat, Tigeröga.

Fokus & Klarhet. Ametist, Bergskristall, Blå Kalcit, Fancy Jaspis, Golden Healer, Röd Jaspis, Rökkvarts, Selenit, Svart Agat.

Kreativitet. Blå Kalcit, Citrin, Grön Agat, Grön Kvarts, Karneol, Peach Aventurin, Sodalit, Tigeröga.

Motivation. Ametist, Amazonit, Citrin, Grön Sardonyx, Karneol.

Kärlek/Self Love. Angelit, Dragon Stone, Grön Kvarts, Grön Sardonyx, Karneol, Rosenkvarts.

Beskydd, trygghet, rensar negativa energier. Blå Kalcedon, Golden Healer, Hematoid, Hematit, Howlit, Labradorit, Rökkvarts, Selenit, Svart Turmalin.

Manifestera. Citrin, Dragon Stone, Hematoid, Månsten.

Balanserande. Blå Kalcedon, Grön Agat, Peach Aventurin, Sodalit, Turmalinkvarts.

Tredje Ögat, Spirituell, Intuition. Labradorit, Rosa Scolcite, Sodalit, Super Seven, Zebra Kalcit.

Healing. Bergskristall, Golden Healer, Lemurian, Orange Kalcit, Selenit.

Mod, Styrka. Dragon Stone, Grön Sardonyx, Hematit, Howlit, Orange Kalcit, Röd Jaspis, Svart Agat, Svart Onyx, Tigeröga, Zebra Kalcit.

Månen. Howlit, Månsten.

Änglar, något högre. Angelit, Labradorit.


Betydelse Kristaller & Stenar A-Ö

Leta upp den Kristallen du vill veta mer om genom vårt enkla, överskådliga A-Ö register. Är du intresserad av hur du kan använda kristaller i ditt liv? Läs då vår artikel "Hur fungerar Kristaller & Stenar" skriven av Erika, mer känd som Cosmic Element.

A

Ametisten skyddar mot psykisk ohälsa, stress och olika former av ångest. Ametist är en naturlig lugnare som lindrar stress och spänningar och kan även balansera humörsvängningar. Den lugnar sinnet, hjälper dig att bli mer fokuserad, förbättrar minnet och ger dig motivation. Den lindrar sömnlöshet och hjälper till att komma ihåg och förstå drömmar.

Amazoniten ger dig lugn och harmoni. Den mildrar din oro och dina rädslor ger dig ett bra skydd mot andra människors negativa energier. En amazonit får dig att bli mer sann mot dig själv och stöttar dig även i kommunikationen med andra. Den hjälper dig också att våga följa dina drömmar, om du kan drömma det så kan du också uppnå det! 

Angelit ger dig en fridfull energi som är lugnande, stöttande och värmande. Den står för kärlek och trygghet och öppnar upp mot högre krafter. Perfekt att använda vid meditation eller tarotläggningar. 

En Angelit är kraftfullt healande och som det kanske hörs på namnet så sägs den också vara mycket stark i kommunikationen med änglar.

B 

Bergskristall benämns ofta på engelska som Clear Quartz Point. Bergskristallen är den populäraste healing stenen. Det är en av de mest kraftfulla kristallerna som harmoniserar med och förstärker krafterna i övriga kristaller och stenar.

Bergskristallen hjälper positiva tankar och energier att växa samtidigt som den rensar negativa tankemönster. Den är också bra för att stärka din koncentrationsförmåga, perfekt att ha vid skrivbordet på jobbet.

Blå Kalcedon är en vårdande sten som främjar vänskap och välvilja. Den absorberar negativ energi och sprider den sedan så att energin inte flyttar till någon annan. Blå Kalcedon balanserar sinnet, kroppen, känslor och ande till en helhet.

Den tar bort oönskade fientliga känslor och hjälper dig hantera sorg. Om du använder Blå kalcedon vid meditation hjälper den dig att bli en mer öppen och entusiastisk person. Den är också bra när du behöver stärka ditt självförtroende.

Blå Kalcit har en rogivande effekt både på kropp och själ. Den hjälper dig att släppa stress och får dig att fokusera på positiva tankar. Blå kalcit är känd för att kunna lugna dina nerver och fungerar ångestdämpande. Den ger dig också inspiration och underlättar utvecklandet kreativa idéer. Blå kalcit verkar positivt på lärande och förmågan att minnas.

C

Citrinen är en riktigt härlig energi-boostare! Denna underbara lilla stenen ger dig glädje, entusiasm och positivitet. Att bära på en citrin är bra både för självkänslan och självförtroendet. En citrin är perfekt för att nå framgång inom olika områden. Den hjälper dig att se nya möjligheter och skapa lycka i ditt liv.

D

Dragon Stone. Denna vackra sten aktiverar och låser upp vårt hjärtchakra. Fyller oss med kärlek mod och kraft. En kraftfull sten som stärker och föryngrar hjärtat och läker den känslomässiga kroppen. En underbar sten för läkning när man går genom sorg och trauman.

Ett kraftfullt manifestationsverktyg då denna magiska sten får oss att känna och agera från hjärtat. Hjälper oss att manifestera våra vildaste drömmar. Om du någon dag känner dig negativ och obalanserad är det bra att låta denna sten vila då den förstorar och ger tillbaka alla känslor.

Fancy Jaspis gör dig närvarande och hjälper dig att fokusera på nuet. Det är en avkopplande sten som hjälper dig att släppa saker som du inte kan påverka vilket mildrar både oro och stress. Den kan också stärka din organisationsförmåga.

G

Golden Healer. Golden healer är en högt vibrerande kristall som hjälper dig att läka. Den ger ljus, både till själva livet och den kan även belysa vissa situationer vilket hjälper dig att reflektera över. En golden healer lugnar själen och rensar dåliga energier runt dig.

Grön agat hjälper dig att få balans mellan yin & yang. Den ger dig energi när det saknas och grundar dig när du behöver det. Du får helt enkelt harmoni i både kropp och själ.

En grön agat stärker din kreativitet och ditt intellekt. Den är bra att ha med dig när du ska lära dig nya saker, till exempel på en kurs eller i skolbänken.

Grön kvarts aktiverar ditt hjärtchakra och släpper in kärlek i ditt liv. Den är bra för mental läkning och den absorberar negativ energi vilket gör den till en populär sten att ha vid meditation. Den gröna kvartsen sägs också stimulera din kreativitet och höjer din energi. En riktig feel good sten!

Grön Sardonyx ger dig styrka mod och beskydd. Den hjälper dig att öppna ditt hjärta och ta bra beslut. Stenen har härliga energier som boostar lycka, välgång överflöd och kraft!

H

Hematoid är en kvarts som också innehåller Hematit. Det är en perfekt sten att använda för att manifestera det du önskar. Den är också skyddande och motas bort negativ energi.

Hematit är den ultimata stenen att använda när du behöver jorda dig. Hematiten grundar och skyddar oss. Den stärker vår förbindelse med jorden, vilket gör oss trygga. Den ger oss mod, styrka, uthållighet och vitalitet.

Den är skyddande och avstressande. Den hjälper dig att rensa dina tankar för att kunna landa i nuet. En grym sten att bära med sig för att hindra andras negativa energier att nå dig.

Howlit är en väldigt lugnande sten, perfekt att ha under kudden när du ska sova eller vid meditation. Den hjälper dig med tålamod och självkontroll och får dig att styra bort självkristiska och negativa tankar för att istället kunna fokusera på styrka och att ta dig framåt. En Howlit sägs ha en stark koppling till månen, så den är perfekt att ha vid olika månritualer.

K

Karneol ger dig motivation och boostar din kreativitet. Den ger mod, främjar positiva livsval och motiverar dig för framgång. Sägs också skydda mot avundsjuka, raseri och vrede. Lugnar ilska och ersätter den med kärlek i livet. Karneol sägs även öka fertiliteten och stimulerar sexualitet.

L

Labradorit är en kraftfull spirituell sten som connectar med vårt tredje öga. Den är perfekt för dig som vill jobba med ditt undermedvetna och din intuition.

En Labradorit sägs ha skyddande egenskaper och håller negativ energi borta från dig och påverkar även eventuella negativa tankar du kan ha om dig själv. Den är bra att ha vid förändringar då den ger en boost till självförtroendet och självkänslan.

Lemurian är en otroligt härlig, väldig spirituell kristall som är populär att använda som healingsten. Den står för att allt hänger samman och används ofta i olika läkande processer, fysiska och spirituella. Lemurian är perfekt att ha vid meditation, för att connecta med dig själv eller andra.

Det sägs att det för länge sedan fanns ett mycket spirituellt folk som kallades Lemurianer. Historierna kan gå isär, men gemensamt för alla berättelser är hur folket arbetade med denna typ av kristaller för samhörighet och healing och att det var just detta budskap de ville föra vidare till civilisationerna som kom efter dem.

M

Mossagat är en grundande sten som får dig att landa, perfekt till meditation eller att ha som stöd innan du ska ta stora beslut. En sten som har stark koppling till naturen. En Mossagat är både lugnande och stärkande. Den är extra bra att stärka ditt självförtroende med.

Månsten är en fridfull sten som ger dig dig lugn och en skyddande energi. Använd månstenen för att dra till dig människor som stöttar dig. En månstenen är perfekt att använda vid månceremonier för att rensa ut det gamla och manifestera vad du önskar dig.

O

Orange kalcit är en energigivande och rensande sten. Den balanserar dina känslor, tar bort rädslor och övervinner depression. Orange Kalcit stöttar dig för att lösa problem och maximerar din potential! En Orange Kalcit är en bra mental healer. Den lugnar sinnet, stimulerar insikt och ökar minnet.

P

Peach Aventurin ger dig lugn och balanserar dina känslor. Den mildrar ångest och hjälper dig vid blyghet. Du kan också använda den för att boosta din kreativitet.

R

Rosenkvartsen hjälper dig att öppna ditt hjärta och ta in lycka i ditt liv. Den löser upp blockeringar och lär dig att släppa taget om saker som är utanför din kontroll. En förlåtande sten som ger oss trygghet. Rosenkvarts hjälper dig att förstärka dina positiva sidor i livet och stärker dina närmaste relationer (speciellt till dig själv)

Rosa Scolecite har höga vibrationer. Den står för inre visdom och stöttar dig i att finna din egen inre sanning. En spirituell sten som är perfekt att ha som Pendel! Den har också ett skönt lugn vilket gör den bra till meditation.

Röd Jaspis ger dig mod, styrka, energi och får dig att stå stadigt på jorden. Den är skyddande och extra bra att ha vid stressande situationer. En Röd Jaspis kan hjälpa dig att ta rätt beslut i lägen där du står inför ett avgörande val. Den ger dig livskraft och gör dig fokuserad. Sägs också ta fram din inre skönhet.

Rökkvarts är känd för sin förmåga att ta bort negativa vibrationer i ditt liv och får dig att känna dig trygg. Den förstärker jordens energi och hjälper dig att slappna av. Använd rökkvartsen för att reconnecta till dig själv och återfå ditt lugn. På så sätt kan du hålla dig i den riktning du vill och nå dina mål.

S

Selenit är en fantastisk kristall som är underbar att jobba med när du vill rensa dina kristaller och ladda dem med ny helande energi. Seleniten vibrerar med en ljus positiv energi som vårdar dina kristaller. Selenit skyddar din aura och renar din omgivning från negativa energier. Den hjälper dig att slappna av och får dig att känna trygghet. Selenit är mycket bra att meditera med då den ger dig en känsla av lugn och inre frid. Den löser upp blockeringar bringar klarhet i dina tankar.

Sodaliten hjälper dig att utveckla din intuition och får dig att våga tro på dina instinkter. Den tilltalar dina spirituella perspektiv och det tredje ögat. Den gör dig kreativ och får dig att våga öppna upp för nya perspektiv. En sodalit ger ordning och lugn till sinnet, skapar känslomässig balans och lugnar panikattacker. Den förbättrar din självkänsla och hjälper dig att känna självacceptans och utvecklar ditt självförtroende.

Super Seven (även kallad melody stone eller sacred stone) består av 7 olika mineraler i blandad mängd beroende på hur stenen bryts. Super 7 innehåller Ametist, cacoxenit, götit, lepidokrosit, bergskristall, rutilkvarts och rökkvarts. En underbar, andlig sten med mycket höga vibrationer.

Super Seven har riktigt härliga, kraftfulla energier som stärker andlig tillväxt och connectar med ditt undermedvetna. Den stärker ditt självförtroende och hjälper dig att vara/dig själv.

Svart Agat är en skyddande och lugnande sten. Den är jordande och hjälper dig att grunda dig själv. En Svart Agat kan också bidra med styrka och mod. Den står för förändring och stöttar ditt självförtroende när du behöver det. Den är också känd för att ge klarhet och insikter.

Svart Onyx är en kraftfullt skyddande sten. Den absorberar och omvandlar negativ energi och ser till att din personliga energi inte dräneras.

Den Svarta Onyxen hjälper dig att utveckla både emotionell och fysisk styrka och uthållighet. Den sägs vara ett särskilt bra stöd under tider av stress, förvirring eller sorg.

Svart turmalin är perfekt som hjälp för att jorda oss och kan även balansera andra kristallers vibrationer. Sov med denna kristallen vid fötterna om du känner dig orolig och osäker.

Den svarta turmalinen är verkligen en riktig energibeskyddare då den blockerar dig från andras negativa energier. Lägg en i hemmet, en i fickan och kanske en i bilen. Perfekt på flygresan om du upplever det är obehagligt att flyga.

T

Tigeröga får dig att öppna upp för nya perspektiv och idéer. Den får dig att våga utmana dig själv och bryta gamla vanor som du fastnat i. Tigeröga ger dig självförtroende och styrka och är perfekt att ha inför en stundande utmaning. Perfekt att ha till hands när du står inför olika beslut i livet.

Turmalinkvarts är både balanserande och grundande. Bra att ha till hands om du ska arbeta med jobbiga känslor.

Z

Zebra Kalcit är magisk att jobba med när man bär på undantryckta och försummade känslor. Kristallen hjälper oss att transformera och förstå blockeringar i vår känslokropp. Hjälper oss att se vår inre skönhet och med den insikten har vi kraften och modet att ändra alla aspekter av vårt liv.

Meditera med Zebra kristallen för att bli en starkare och lyckligare människa.

Zebra Calcite påminner oss om de svåra stunder vi upplevt i vårt liv, men på ett sätt som främjar vår inre styrka. När man fullt ut förstår den styrka vi har inom oss förstår man verkligen begreppet att vara skaparen av sitt eget universum. Manifestera, meditera och fortsätt din andliga utveckling till den högsta versionen av dig själv. 


Soul Factory´s sortiment av Kristaller, Smudge Kit &
Spirituella kort

Kristaller & Stenar
Alla våra Kristaller & Stenar, råa och trumlade, stora och små.

Smudge Kit

Smudgekit med härlig unt salvia, en pinne palo santo & en kristall.

Spirituella kort & Tarotkort
Tarotkort, orakelkort och andra spirituella kort.