Stor utförsäljning!

Hur fungerar Kristaller och Stenar?

Erika, mer känd som Cosmicelement, guidar dig genom Kristallerna & Stenarnas magiska värld

Mitt intresse för tarot och kristaller startade för ca 7 år sedan när jag hade mitt andliga uppvaknande och i samband med detta köpte min första tarotkortlek. Jag har alltid varit intresserad av andlighet och som barn hade jag kristaller under min huvudkudde när jag skulle sova och bar dem som smycken till vardags. 

På denna sidan kommer jag lära dig hur du väljer dina kristaller och hur du använder dem.


Hur fungerar kristaller?

Precis som allt annat så består även kristaller utav energier och all energi har varierande frekvenser och vibrationer. Olika kristaller har olika frekvenser och sådant som mineralets struktur, vilken färg och form den har påverkar också. Kristaller växer fram med tiden och utvecklas hela tiden precis som människan, djuren och naturen. 

Vi människor har använt oss av kristaller sedan långt tillbaka i tiden. Redan på medeltiden användes "magipåsar" som bland annat innehöll olika stenar. Rika kungar och adelsmän har smyckat sig med kristaller och vi kan till och med hitta stora mängder av kvarts runt pyramiderna som byggdes under gamla egyptiernas levnadstid.


Hur använder jag kristaller?

Det finns egentligen ingen begränsning när det kommer till användande av kristaller. Det viktigaste när du väljer kristall är att ta hjälp av din intuition. Vilken sten dras du till? Läs sedan på om just den kristallen och dess egenskaper. Jag lovar att du kommer hitta rätt kristall!

De kan användas på många olika sätt. Du kan till exempel hålla i en utvald kristall vid meditation.

Du kan även bära med dig mindre kristaller i fickan, väskan eller bära dem som smycken. Kristallsmycken i form av stenarmband eller Malas (även kallade Yogahalsband) är ett perfekt sätt att få in kristaller och stenar i din vardag.

Många placerar lite större kristaller på väl utvalda ställen i sitt hem för att balansera energierna i hemmet medan andra renar sina tarotkort eller orakelkort med kristaller. Det finns absolut inga rätt eller fel här, utan känn efter vad som passar just dig bäst.

Ett tips är att göra kristallvatten. Jag rekommenderar inte att placera kristallen i vattnet eftersom vissa mineral blir direkt giftiga.

Gör istället ditt kristallvatten såhär:
1. Fyll ett glas eller en karaff med vatten
2. Placera några kristaller runt omkring ditt glas eller din karaff.
3. Låt detta stå över natten, gärna i månljuset av en fullmåne.
4. Drick ditt kristallvatten och notera att det känns lite lenare och mjukare än vanligt!


Kristallernas betydelse & funktion

Eftersom det finns så oändligt många kristaller kommer jag här att tipsa om några av dem och vad du kan använda dem till.
För att grunda dig och landa i nuet så rekommenderar jag att använda dig av mossagat eller rökkvarts då dessa hjälper dig att komma ner i varv samtidigt som dem ger kontakt med jorden och beskydd.
Om du har svårt att sova kan du istället välja blå kalcitVill du istället bli mer fokuserad är ametist ett utmärkt val!
För att öppna hjärtat och bjuda in mer mod är rosenkvarts, amazonit eller selenit riktigt härliga kristaller att arbeta med.
Mitt sista tips är även det en klassiker, nämligen bergkristallen. Denna kristall är renande och kan med fördel användas för att rensa negativa energier från såväl föremål som vår kropp. Den kan också användas för att förstärka andra kristaller.

Jag använder också kristaller för att balansera mina chakran. Då placerar jag kristaller i samma färg som mina chakran, på mina sju chakrapunker direkt på kroppen. På bilder kan du se hur kristallerna placeras. Antingen väljer du dina egna kristaller efter de färger som representerar varje chakra. Eller så väljer du ett färdigt Chakrakit med en utvald kristall för varje chakra.

Är du mer nyfiken på ämnet? Läs mer på Soul Factory´s sida Chakran i vår kropp.


Rena & Programmera dina kristaller

Ett bra och säkert sätt att rena sina kristaller är med hjälp av röken från en salviabunt. Jag brukar lägga fram mina kristaller i månljuset och på så sätt rena och ladda dem. Palo Santo pinnar brukar jag använda för att skapa en positiv eller helig energi i kristallerna. Vissa kristaller kan du rena genom att lägga dem i vatten medan andra varken tål solljus eller vatten, så läs på om detta innan. 

Efter att du renat dina kristaller så kan du, om du vill, programmera dem. Håll kristallen i dina händer och bestäm dig för vilken intention du vill sätta i just denna kristall. Slut dina ögon och fokusera på denna intention samtidigt som du blåser in intentionen i din kristall. Du kan även visualisera hur du flyttat din intention från dig själv in i din kristall.

Hoppas du lärt dig nya spännande saker om kristallernas magiska värld. Vill du veta mer om mig? Hemsida: www.cosmicelement.se Instagram: cosmicelement


Soul Factory´s sortiment av Kristaller, Smudge Kit &
Spirituella kort

Kristaller & Stenar
Alla våra Kristaller & Stenar, råa och trumlade, stora och små.

Smudge Kit

Smudgekit med härlig unt salvia, en pinne palo santo & en kristall.

Spirituella kort & Tarotkort
Tarotkort, orakelkort och andra spirituella kort.