Wow! Massor av nyheter!

Hur använder jag Tarotkort & Spirituella kort?

I denna artikel kommer Erika, mer känd som Cosmicelement, lära dig om Tarotkort & Spirituella kort. Skillnaderna mellan olika sorter, hur man använder & tolkar dem samt kom-igång-tips för nybörjare. Vill du se vårt sortiment av Tarotkort & Spirituella kort? Klicka här.

Mitt intresse för tarot och kristaller startade för ca 7 år sedan när jag hade mitt andliga uppvaknande och i samband med detta köpte min första tarotkortlek. 

Under dessa sju år har jag djupdykt i allt från tarot, kristaller, meditation och auraläsning till reikihealing och yoga. Mitt huvudfokus har dock alltid varit att använda mig av mina tarotkort för att hjälpa mig själv och andra att våga gå djupare inåt. 


Vilka tarotkort ska jag välja

Vi har ett stort utbud av tarotkort som passar alla nivåer och behov. Vi hjälper dig att hitta rätt tarotkort för just dig. Välkommen in i vår shop och läs mer. Köp dina tarotkort idag för att börja din egen resa i denna magiska värld!


Tarotkort för nybörjare

Tarotkort för nybörjare är ett underbart kit för dig som vill börja din resa i tarotens magiska värld.

Tarotkort på
svenska

Upptäck våra svenska tarotkort! Vi har ett stort utbud av tarotkort som passar alla nivåer och behov.

Tarotkort
dröm kit!

Tarotkorts kit med extra allt!
The Starchild tarot, The Mystic Journal, rökelse & rosenkvarts rökelsehållare

Vad är Tarotkort?

Tarotkort ett redskap du kan använda för att arbeta med ditt undermedvetna och din personliga utveckling. Man tror att tarotkorten fanns redan år 1420, bland annat i norra Italien, men ingen vet med säkerheten när den första tarotkorleken skapades.
Ett vanligt missförstånd är att tarotkorten används för att spå och sia om framtiden, men detta är en förlegad syn då de flesta av dagens tarotläsare använder korten som ett terapeutiskt verktyg för att hjälpa andra eller sig själv.

En tarotkortlek innehåller alltid 78 kort med olika bilder, siffror, arketyper och symboler som representerar olika stadier i vårt medvetande. Kortleken är uppbyggd efter en fast struktur där varje kort har sin unika betydelse vilket gör att det oftast tar några år att lära sig läsa tarot.
Det finns många myter kring tarotkort, till exempel att man ej får köpa sin egen kortlek men även att tarotkorten i sig skulle vara magiska. Jag tror snarare att korten är ett redskap som lockar fram det magiska inom oss.


Vad är skillnaden mellan Tarotkort, Orakelkort & Änglakort?

Det är väldigt vanligt att alla dessa kort går under ett samlingsnamn "Tarotkort". Men faktum är att dem skiljer sig åt både i utseende och uppbyggnad.

Tarotkorten har alltid en fast stuktur där man arbetar enligt ett visst system medan orakelkort och änglakort saknar system helt och hållet och mer är tänkta som kort där man kan arbeta fritt och får mer direkta budskap.

Orakelkorten har till exempel oftast en text med ett meddelande på kortet alternativt en siffra och kan ha en tillhörande bok med text till varje kort. Orakelkort och änglakort kan ha olika teman såsom djur, änglar, väsen, fjärilar mm. Det är alltså helt och hållet upp till skaparen av orakelkorten att fritt bygga och skapa sin kortlek efter egna önskemål.

En tarotkorlek däremot har alltid samma bas med 78 kort och är alltid uppdelad i två delar: lilla arkanan och stora arkanan. Tarotkorlekens kort har i princip alltid samma betydelser oavsett vem skaparen av kortleken är. Det finns några olika system inom tarot, tex Thoth, Marseille och Rider Waite Smiths och de påminner en hel del om varandra.

Att lägga Tarotkort

Ett bra sätt att börja lägga tarotkort är att dra ett kort per dag (morgon eller kväll) och reflektera över kortets betydelse. Du kan använda dig av din intuitiva tolkning av kortet men även diverse böcker som beskriver kortet. 

När du arbetar med att lägga kort är det bra att ställa öppna frågor, istället för stängda frågor som kan besvaras med ja/nej. En öppen fråga kan till exempel vara: "Vad behöver jag tänka på idag?" eller "Hur kan jag på bästa sätt ta mig igenom den här situationen?" eller "Finns det något jag bör släppa taget om just nu och i så fall vad?" 

Det finns många olika böcker med förutbestämda läggningar som du kan använda dig av men du kan lika gärna skapa dina egna läggningar.

Tarotleken på bilden är från  "The Starchild Tarot Rose"


Hur tolkas Tarotkort?

När vi skall tolka tarotkort läser vi in samtliga kort i en läggning, lite som rutorna i en serietidning. Vi läser in kortens betydelser i en följd men även symboler, element mm. 

De olika sviterna i kortleken (svärd, pentagram, bägare och stavar) står för olika element som representerar olika delar av oss själva. Bägare symboliseras t ex av vattenelement och står för vårt inre såsom själen, andlighet, känslor. Så om vi får upp mycket bägarkort i en läggning kan vi anta att det fokuserar kring just dessa ovannämnda områden. Även den lilla och stora arkanan har olika betydelser som även vägs in i en tolkning av korten.


Tarotkort för nybörjare

Det finns en hel del metoder du kan använda dig av för att lära dig tarot. För att komma igång rekommenderar jag följande:
1.     Köp en tarotkorlek, gärna som är baserad på systemet Rider Waite Smith eftersom de flesta tarotböcker utgår ifrån detta system.
2.     Umgås med din kortlek varje dag för att skapa ett starkt band emellan er.
3.     Börja läsa böcker om tarot, lyssna på poddar eller titta på videos på youtube för att lära dig om korten, systemet och alla olika symboler. Gå gärna en kurs!

4.     Skaffa gärna en anteckningsbok där du skriver ner vad du lärt dig. När vi skriver ner saker har vi oftast lättare att minnas dem. Du resulterar dessutom i en tarotdagbok med dina egna personliga anteckningar och tolkningar.
5.     Glöm inte bort att lyssna på din intuition och att ha roligt på resan!
Min övertygelse är att alla människor kan lära sig att läsa tarot precis som vi kan lära oss att läsa en text. Istället för att skapa meningar med ord så skapar vi istället meningar med hjälp bilder, intryck, känslor och viss kunskap.

Vill du veta mer om mig och mitt arbete med tarot? Hemsida: www.cosmicelement.se Instagram: cosmicelement
Jag har gått ett flertal kurser i tarot och håller nu även själv i kurser för andra som är intresserade och vill lära sig att arbeta med tarotkort. För mig är tarot både ett unikt och rikt språk som känns väldigt natuligt eftersom jag alltid sett i färg, former och bilder. Idag arbetar jag mestadels med att göra tarotreadings för individer som är intresserade av sin personliga och andliga utveckling.


Soul factory´s sortiment av Tarotkort& Spirituella kort, Rökelser, Kristaller & Stenar

Spirituella kort & Tarotkort
Tarotkort, orakelkort och andra spirituella kort.

Rökelser

Ljuvliga rökelsepinnar. Välj din favoritdoft eller efter chakran.

Kristaller & Stenar
Alla våra Kristaller & Stenar, råa och trumlade, stora och små.