Wow! Massor av nyheter!

Chakran I Vår Kropp

Här kan du läsa och lära dig mer om kroppens Chakran, dessa underbara energihjul som strömmar och flödar genom våra kroppar.


Kroppens Chakran

I flera tusen år gamla skrifter från Indien kunde man första gången läsa om kroppens chakran. Tänk dig att din kropp består av energier och att det finns olika energipunkter i kroppen som vibrerar på olika nivåer och frekvenser. Runt dessa punkter snurrar det hjul av energi och dessa energihjul blir som kugghjul genom vår kropp. Våra olika chakran står alla för olika energier och har varierande fokus.

Kronchakrat 
Centrum för andlighet, energi, healing och kontakten med universum.

Pannchakrat 
Står för den mentala delen, som våra drömmar, mål, synen på livet samt vår självbild.

Halschakrat 
Förmågan att kommunicera och uttrycka det inre.

Hjärtchakrat
Ge kärlek till dig själv och din nästa. Få kraft att förlåta och känna medkänsla.


Solar Plexuschakrat 
Powerchakrat! Här finns viljan och kraften hos dig själv. Få självrespekt och nå dina mål.

Navelchakrat 
Centrat för våra känslor, kreativitet och sexualitet.

Rotchakrat
Ger dig trygghet och säkerhet. Hjälper till att hålla dig i balans. Grundande.
Att hålla sina chakran i balans

Livet ger oss stunder av medgång och motgång. När tuffa utmaningar uppstår är det stor risk att vårt välmående och våra chakran hamnar i obalans. Många menar att vistelser ute naturen, meditation, mindfulness och yoga håller våra kroppars chakran i balans.
Kristaller är också kraftfulla hjälpmedel för att balansera våra chakran då kristaller vibrerar på olika frekvenser och deras frekvens är konstant. Därför är de bra att använda för att balansera våra olika chakran när våra egna vibrationer och frekvenser är i obalans.


Chakrameditation

En chakrameditation kan utföras på olika sätt, antingen med en kristall för varje chakra eller med fokus på en specifik kristall om det är just det chakrat du vill arbeta med. Nedan förklarar vi en bekväm, enkel men kraftfull meditation där du använder sju kristaller. Om du vill så kan du börja med att rena rummet du ska vara i med hjälp av till exempel en pinne paolo santo eller salvia.
Lägg dig bekvämt på din yogmatta eller i sängen. Ta fram dina kristaller och lägg dem bredvid dig i rätt ordning efter kroppens chakran.
Ligg ner och ta några djupa andetag och försök slappna av i kroppen. Ta sedan en kristall i taget, börja nedifrån med rotchakrat. Håll kristallen mellan dina handflator en stund, om du vill kan du sätta en intention som passar till chakrat om du önskar. Placera sedan stenen på rätt plats, ta några andetag och känn energin strömma runt hjulet till just det området. Upprepa proceduren med varje kristall, hela vägen upp till kronchakrat. Ligg sedan och känn in känslan i kroppen eller gå igenom varje chakrapunkt för sig en gång till.
Ställ en klocka eller gå på din egen känsla av hur länge du vill vara kvar i chakrameditationen.
När du känner dig redo, ta ett djupt andetag och plocka sedan bort kristallerna en i taget, börja från kronchakrat. Ta några djupa andetag och sätt dig sedan upp. Drick alltid ordentligt med vatten efteråt. Lägg varsamt undan dina kristaller, tacka dem för det som de givit dig och känn den balanserade sköna känslan i din kropp.


Våra Chakrakit

Vi har satt ihop några underbara chakrakit med härliga, healande kristaller, rökelser, böcker osv.  

Kika mer på våra Chakra produkter här!