STOR UTFÖRSÄLJNING

Yogamatta PROLite Midnight - Manduka

1 189 kr

- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid

Mandukas yogamatta PROLITE Mat är som PRO men lite tunnare och därför också lättare, denna mattan har en vacker mörkblå färg. Med en livstids garanti har det varit omtalad som en av marknadens bästa matta i många många år.

En mjukt dämpande känsla och mycket greppvänlig yta. Toppskikt av halkdämpande material. Den stängda cellytan förhindrar fukt, mikrober eller bakterier från att absorbera in i mattan och mattan är väldigt lätt att rengöra. Bra att ha med på resan pga låg vikt.

Denna mattan blir bara bättre med flitigare användning! Viktigt att veta är att den behöver "yogas in" för att få bra grepp. Läs mer om detta längre ner på sidan. OEKO-TEX certified och helt giftfri produktion. 100% latexfri och passar därför bra för de som har en latexallergi..

Precis som dina favoritjeans eller ett par skor så behöver mattan en inkörningsperiod för att den ska bli riktigt bra, och som Du vill ha den. Räkna med ca 3 månaders daglig användning innan greppet blir som du önskar, sedan håller det i många år framöver. 

Om du vill snabba upp den processen något så rekommenderar vi att du ser på videoklippet nedanför där Manduka visar "saltmetoden". Manduka rekommenderar saltmetoden, men vi har blivit tipsade om att det fungerar bra att använda riktigt varmt vatten och mild såpa.

Saltmetoden:

  • Lägg mattan ute i solen i minst en timme (inget måste, men det brukar göra att saltprocessen blir extra bra)
  • Ta en riktigt mängd med grovt havssalt, strö ut det på mattan, skrubba in det med händerna (använd handskar om det behövs)
  • Låt saltet ligga kvar och verka i 24 timmar, under denna tid kan du med fördel skrubba in saltet med händerna 1-2 gånger till
  • Ta en skål med varmt vatten och en ren trasa för att torka bort alla saltrester