Wow! Massor av nyheter!

Eterisk olja Organic Tea Tree 10ml - Terra Gaia

73 kr

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

När det gäller att omfamna det naturliga och lyfta din dagliga rutin till nya höjder, välj Terra Gaias 100% ekologiska och certifierade eteriska oljor. Dessa är inga vanliga oljor – de är högkoncentrerade och skapade genom varsam destillering eller pressning av de finaste naturliga råvarorna

En väldigt mångsidig eterisk olja som lätt visar sig oumbärlig med sina antibakteriella egenskaper
Tea tree oil är känd för sina kraftfulla antibakteriella, svampdödande och antiseptiska egenskaper. Den kan hjälpa till att bekämpa olika bakteriella och svampinfektioner, vilket gör den användbar för behandling av mindre skärsår, akne, fotsvamp och nagelsvamp.

Tack vare sina antibakteriella egenskaper används tea tree oil ofta i hudvårdsprodukter. Den hjälper till att kontrollera överproduktion av olja, minskar blemmor och främjar klarare hud

Att tillsätta några droppar tea tree oil i din schampo eller balsam kan hjälpa mot mjäll, torr hårbotten och klåda. Den främjar en friskare hårbotten och kan till och med motverka förekomsten av löss

Den kraftfulla doften av tea tree oil kan fungera som ett naturligt insektsavvisande medel.

Tea tree oil är ett populärt val inom aromaterapi på grund av dess uppfriskande och livgivande doft. Den sägs främja mental klarhet och minska stress.

  • Doft: Tea Tree
  • Volym: 10 ml
  • Tea Tree: Melaleuca alternifolia leaf oil*, Limonene**, Geraniol**, Linalool**. * = ekologisk, ** = förekommer naturligt i eteriska oljor. Ursprungsland: Sydafrika.

Läs mer om den eteriska oljans användningsområden nedan: 

Massage: Använd 5 droppar av oljan och blanda in den med annan olja ex. kokosolja som är perfekt att använda till massage då oljans små molekyler lätt sjunker in i huden. Bidrar dessutom till att göra strukturen i bindväven stark och smidig.

Meditation eller Yoga: Välj ut en olja som passar den sinnesstämning du vill uppnå. Ta lite av oljeblandningen i ena handen, gnugga handflatorna mot varandra, öppna upp händerna mot ansiktet och andas in de härliga dofterna.

Bad: Tillför 4-6 droppar av den eteriska oljan i 20 ml vatten. Tillför sedan hela blandningen av eterisk olja och vatten till badet!  Unna dig en stund för dig själv och avnjut ett avkopplande varmt bad.  

Ångare: Tillsätt 6-8 droppar av oljan till din brännare eller ångare och njut av den härliga arom som oljan avger.  

OBS! Endast för extern användning. Använd inte outspädd på huden. Undvik kontakt med känsliga områden, t.ex. ögon, sprucken hud eller sår. Tänk på att testa dig fram och använd hellre en liten mängd i början för att se hur din hud reagerar. Förvara utom räckhåll för barn. Använd inte eteriska oljor på barn under 5 år. Kontakta din sjukvårdspersonal innan du använder eteriska oljor under graviditeten. Förvaras bäst på en sval och torr plats. Om du applicerar i en massageblandning, vänta 12 timmar innan du utsätter huden för starkt UV-ljus eller solljus.

I