Wow! Massor av nyheter!

Tinktur Happy Hormones - Örtfabriken

349 kr

- Fri frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Örtfabrikens egen tinktur Happy Hormones - Upptäck du med kraften i örterna! 

Denna tinktur är ett örtbaserat kosttillskott för kvinnor för att uppnå hormonell balans, tex vid pms. Tinkturen innehåller en fin balans av örterna Ashwagandha, Jamsrot, Hallonblad, Daggkåpa, Rödklöver. Örterna stöttas upp av vitamin B6 som reglerar hormonaktiviteten och bidrar till att minska trötthet och utmattning. 

Symptom på pms kan vara irritation och humörsvängningar, oro och ångest, trötthet och svårare att sova. En del kvinnor upplever pms symtom som svullnad i kroppen, spänningar i brösten och huvudvärk

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

 • Ashwagandha 10 ml 
 • Jamsrot 10 ml
 • Vitamin B6 10 ml
 • Hallonblad 10 ml
 • Rödklöver 5 ml
 • Daggkåpa 5 ml. 
 • Etanol 25-40%
 • Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr/dag.
  Ta dropparna hela menstruationscykeln.
 • 50ml (Flaskan räcker till 33 alternativt 16 doser)

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr/dag.Ta dropparna hela menstruationscykeln.

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

Sagt om Örtfabrikens Happy Hormones tinktur

Fantastisk! ⭐⭐⭐⭐⭐
En väldigt välsmakande tinktur med härlig smak. Jag har problem med perimenopausa symtom som humörsvängningar och efter jag börjat med denna tinktur har de helt försvunnit och jag mår så mycket bättre! - Sara

God och välgörande ⭐⭐⭐⭐⭐
Smaken är blommig, fruktig o bitter, jag vill bara dricka mera! Så gott och så välgörande - Disa Mineur