Wow! Massor av nyheter!

Tinktur Happy & Relaxed - Örtfabriken

349 kr

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Örtfabrikens egen tinktur Happy&Relaxed med Frossört och Citronmeliss - droppar för invärtes bruk för lugn och ro.

Denna tinktur är ett örtbaserat kosttillskott att använda invärtes efter jobbdagen, till yogan, för att varva ner och helt enkelt för avslappning. Tinkturen innehåller Frossört, en ört som vi använde mycket förr men som har fallit i glömska i Sverige. Frossörten balanseras upp fint av Citronmeliss, båda örter som passar vår moderna livsstil bra.

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

  • Citronmeliss 20ml
  • Frossört 15ml
  • Läkemalvarot 8ml
  • Ringblomma 5ml
  • Lavendel 2ml
  • Etanol 25%
  • Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr / dag.
  • 50ml (Räcker till ca 30-50 doser)

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr / dag.

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

Sagt om Örtfabrikens Happy & Relaxed tinktur

Bättre sömn och lugn ⭐⭐⭐⭐⭐
Älskar den här tinkturen, den är speciellt effektiv när jag har svårt att somna eller när jag bara vill varva ner lite. Somnar lättare och sover mycket gott hela natten! - Sara

Spännande
Drömmer mycket. Tinkturen doftar underbart. Känns som en fin, medveten ritual att få dricka min tinktur, ofta på kvällen. Tack - Sofia Ahlman