Wow! Massor av nyheter!

Emergency Drops Bach Blomsterdroppar - Örtfabriken

169 kr

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Örtfabrikens Emergency Drops är Dr Bachs mest kända blomsterdroppar. Ta 4 droppar invärtes av Emergency Drops vid akuta situationer, direkt i munnen. Dessa magiska droppar har blivit väldigt populära då de sägs hjälpa till när du känner stark stress eller ångest. Hjälp vid sorg och trauma

Dr Edward Bach skapade blomsterterapin i början av 1900-talet parallellt med sin medicinska forskning. Den baserar sig på 38 blomessenser där var och en speglar ett känslomässigt tillstånd. Ur detta skapades Räddningsdropparna, en kombination av fem blommor som till exempel Star of Betlehem, Rock Rose och Impatiens. 

Örtfabrikens Emergency Drops är framtagen på traditionellt vis. Det är ett riktigt hantverk! Blommorna plockas för hand, odlade eller i vilt tillstånd, i bergstrakterna i södra Italien. Därefter bereds växten med vatten och akvavit av vilddruva. Enligt Dr Bachs rekommendationer gör man först en modertinktur och därefter en färdig produkt som är ett extrakt av modertinkturen. 

Örtfabrikens Emergency Drops är färdiga att använda! Du behöver inte spä ut den ytterligare.

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med våra odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

Hur ska du ta dina Blomsterdroppar?

  • Dosering: 4 droppar max 3 ggr/dag direkt i munnen eller i ett glas vatten.
  • 10ml (räcker till ca 50 doser

Emergency Drops består av följande blommor:

  • Star of Bethlehem
  • Rock Rose
  • Impatiens
  • Cherry Plum
  • Clematis

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

"Vi måste lära oss förstå vårt nervsystem och hur vi stöttar det på rätt sätt. Nervsystemet är ett känsligt instrument som måste behandlas på rätt sätt. Om vi behandlar det på rätt sätt så kommer vi bli rikligt belönade. ⁠

Vi kan ge vårt nervsystem näring och hålla det i trim. Vi kan skydda det från överbelastning och hjälpa det att inte bli överutnyttjat. ⁠

Hur känner vi när vi har kört över vårt eget nervsystem? Hur blir vi när nervsystemet har översköljts av intryck, känslor, upplevelser? Oro, nedstämdhet, ilska, irritation, vrede, ångest, sömnproblem, smärta. Det är väl det första vi kommer att tänka på. Men nervsystemet är så mycket mer. Det ger oss förmågan att drömma, skapa och agera på intuition. ⁠

Inom örtvärlden använder vi örterna både för att hantera akuta situationer och för att stärka nervsystemet på lång sikt."