STOR UTFÖRSÄLJNING!

Tinktur Hjärtstilla Mother Wort - Örtfabriken

220 kr

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Hjärtstilla är en mycket omtyckt ört att ta i form av tinktur. Du tar ett par droppar av Hjärtstillan invärtes när du behöver det. Hjärtstillan är som en varm kram!

Hjärtstilla (Leonurus cardiaca) var förr en vanligt förekommande ört i kryddträdgården, men har försvunnit till viss del. Hjärtstilla kallas även Lejonsvans och på engelska Motherwort. Hjärtstilla tillhör familjen kransblommiga växter

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

  • Hjärtstilla
  • Förslag på dosering: 3-20 droppar vid behov
  • 50ml (räcker till ca 50 doser)

*Hjärtstillan är väldokumenterad som medicinalväxt. Den användes som lugnande och stärkande drog vid hjärtbesvär. Moderna undersökningar har visat att den innehåller en digitalisliknande glykosid (digitoxin) som verkligen har effekt på hjärtfunktionen.
Källa: SLU Artdatabanken

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Hjärtstilla ska doseras varsamt. Prova dig fram. Förslag på dosering: 3-20 droppar vid behov

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan.

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.


Sagt om Örtfabrikens Hjärtstilla tinktur

Min favorit! ⭐⭐⭐⭐⭐
Jag använder den här hjärtstillan så fort jag behöver! Den funkar jättebra - Fredrik Quistbergh

Älskar denna hjärtstilla! ⭐⭐⭐⭐⭐
Den här hjärtstillan ger en så fin känsla! Jag gillar både smaken och effekten! - Anna