Wow! Massor av nyheter!

Tinktur Frossört Frida - Örtfabriken

210 kr

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Örtfabrikens egen Frida Frossört tinktur. Använd Frossörtens droppar och ta del av örtens stöd. Skapa din egen ritual ihop med Frossörten. Till exempel tar du 20 droppar efter jobbdagens slut, stannar upp en stund och känner sambandet med örten. Underbart avslappnande!

Frossört (Scutellaria lateriflora) växer på våra breddgrader. Det är en gammal kulturväxt som tyvärr har fallit i glömska. Dess engelska namn är Skullcap och syftar på blommans form. Det ser ut som små hättor som växer på ena sidan av stjälken. Den passar vår moderna livsstil mycket bra.

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas

  • Frossört
  • Förslag på dosering: 5-20 droppar/dos. Använd vid behov.
  • 50ml (räcker till ca 50 doser)

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Frida Frossört tinktur är ett kosttillskott. Dosera 5-20 droppar/dos. Använd vid behov.

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen

Sagt om Örtfabrikens Frossört tinktur

Harmonisk ⭐⭐⭐⭐⭐
Denna välsmakande tinktur har varit räddningen efter en stressig dag eller då jag bara vill lugna nervsystemet. Funkar fantastisk även under meditation då den fördjupar det meditativa tillståndet - Sara

Ny för mig, spännande ört! ⭐⭐⭐⭐⭐
Frossörten är en ny ört för mig. Gillar den mycket! Fick den hem i ett jättefint paket.- Fredrik Quistbergh