Wow! Massor av nyheter!

Tinktur Citronmeliss Miss Melissa - Örtfabriken

230 kr

- Fri frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Med hjälp av Örtfabrikens Miss Melissa Citronmeliss tinktur kan du enkelt droppa dropparna i en kopp te. Testa att använda Citronmeliss på morgonen. Skapa dig din egen ritual där du sätter tonen för dagen ihop med Citronmeliss vackra doft

Citronmeliss (Melissa officinalis) är en mild ört med välkänd citrusdoft. Dess latinska epitet, officinalis, betyder att citronmeliss fanns med i de listor över växter som på den tiden borde finnas tillgängliga i officinen (apotekslokalen) och som användes som läkeväxt. Citronmeliss används i matlagning, men kanske vanligast är citronmeliss te.

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

  • Citronmeliss
  • Dosering max 20 droppar, 1-3 ggr/dag.
  • 50ml (räcker till ca 50 doser)

*Citronmeliss är flitigt använd både som medicinalväxt och krydda. I medicinen används citronmeliss framförallt som lugnande och kramplösande vid magbesvär. Citronmeliss anses också ha en blodtryckssänkande och virushämmande effekt
Källa: Naturbiblioteket.

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr / dag i samband med måltid.

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen

Sagt om Örtfabrikens Citronmeliss tinktur

Citronmelissen är grym!⭐⭐⭐⭐⭐
Den här citronmelissen funkar så bra. Älskar den! - Fredrik Quistbergh