Wow! Massor av nyheter!

Tinktur Happy Bitters - Örtfabriken

349 kr

- Fri frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Örtfabrikens egen tinktur Happy Bitters (hette tidigare Happy Tummy) - upptäck du med kraften i de bittra örterna! 

Denna tinktur är ett kosttillskott med bitterörter för invärtes bruk. Den innehåller örterna Gullgentiana, Kardborre och Maskrosrot. Bittra örter har använts i alla tider och vi har än idag uråldrig kunskap att luta oss mot, t ex Hildegard av Bingens recept på bitterörter. Örtfabriken har tagit inspiration av dessa gamla traditioner, som till exempel svenskdroppar och moderniserat dem.

Örtfabrikens örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i nära samarbete med deras odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas.

 • Maskrosblad 10ml
 • Stor kardborrerot 8ml
 • Maskrosrot 5ml
 • Bockhornsklöver 5ml
 • Rölleka 5ml
 • Läkemalvarot 5ml
 • Ringblomma 5ml
 • Krusskräpparot 3ml
 • Gullgentiana 2ml
 • Fänkål 2ml. 
 • Etanol 25-45%
 • Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr / dag i samband med måltid
 • 50ml (räcker till 50doser)

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Varför man använder alkohol i tinkturer? Tinkturer på alkohol får en mycket lång hållbarhet (flera år). 

Ta Happy Bitters i anslutning till måltiden.

Dosering: 10 - 20 droppar max 3 ggr / dag i samband med måltid.

Mer om Tinkturer

Tinkturer är ett koncentrat av örter i flytande form. Det behövs en liten mängd droppar för att tillgodogöra sig örtens verksamma ämnen. Dropparna droppas direkt i munnen eller så tar man dem i ett glas vatten eller i en smoothie.

Det är en enkel och samtidigt komplex process att ta fram en tinktur. Det behövs endast två ingredienser; ört och lösningsvätska. Örterna förbereds och får sedan dra i lösningsvätskan i minst två veckor. Men gärna längre.

Val av lösningsvätska

Örtfabrikens tinkturer är baserade på alkohol då det blir en mer potent örtprodukt än vid valet av andra lösningsvätskor. Alkoholen i en dos tinktur är försvinnande liten. Den går att jämställa med graden alkohol i en mogen banan. 

Viktigt!
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Ersätter ej läkemedel. Rådfråga vid osäkerhet läkare. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

Sagt om Örtfabrikens Hjärtstilla tinktur

Hjälper bra mot uppblåst mage ⭐⭐⭐⭐⭐
Köpte Tinkturen Happy Bitters och har använt det 3 ggr hittills. Jag har IBS och svårt med många ingredienser, jag får uppblåst mage och sedan kramp i magen/tarmen. När jag kände att jag hade ätit något som var kanske på gränsen lämpligt för mig, tog jag 10 droppar tinktur och problemet försvann ganska direkt. Så skönt att ha hittat något som hjälper! - Judith

Livräddaren ⭐⭐⭐⭐⭐
I min släkt finns ett begrepp som heter Liljasmage. Vi blir lätt uppblåsta, får mycket besvärande gaser och har svårt att hitta exakt var felet ligger. Vitt bröd och socker vet vi försämrar, men det är så mycket annat som kommer som en överraskning.
Happy bitter har varit en räddare i nöden dom fungerar. Jag tar dropparna oregelbundet, när jag börjar känna att symtomen är på väg, eller när jag ätit något jag misstänker kan bli problem, och dropparna fungerar varje gång. Jag är ner än tacksam. - Margareta

b