Dagbok "Planera för din hälsa" - Sporrong böcker

149 kr

Tyvärr slutsåld. Bevaka för att få ett mejl när produkten åter finns i lager

- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 2-4 dagars leveranstid

Planera för din hälsa av Sanna Sporrong. Den här fylla-i-boken är framtagen för att hjälpa dig skapa långsiktiga förändringar och hålla dig motiverad till att göra medvetna val för din hälsa, varje dag. Det handlar om små förändringar som du är kapabel att behålla och programmera in i dina dagliga rutiner.

Du  kommer inte att uppmuntras till att fylla i vikt, kroppsmått, din diet eller ditt kaloriintag. Det handlar heller inte om hur du ser ut i spegeln, utan på hur du ser på dig själv i spegeln. Det enda sättet du behöver mäta din framgång på är hur du mår i dig själv och i din kropp. Boken innehåller övningar som gör dig medveten om dina dåliga vanor, dolda rädslor och negativa tankemönster du har inom dig.

Att skapa positiva rutiner för kropp och själ ger dig en chans att se större möjligheter för dig själv. Du får nämligen bränsle i form av energi, till att praktiskt genomföra dina mål och drömmar. Är du redo?

Den här dagboken ger dig verktyg att:

  • reflektera över din livsstil 
  • skapa intentioner och målsättningar för en hållbar förändring
  • lägga upp en plan för att lyckas
  • genomföra dina rutiner på daglig basis
  • få översikt över dina framsteg
  • utvärdera dina resultat

Varje månad inleds med en översikt över alla månadens dagar. Här kan du med fördel planera in träningstillfällen och få en tydlig bild av hur du vill prioritera olika områden för din hälsa. På detta uppslag har du även plats att fylla i de vanor du vill fokusera på, välja en affirmation du vill bära med dig samt bestämma en belöning du ska ge dig själv efter månadens slut.

På uppslagen som följer fyller du dag för dag i hur du mår och vad du har gjort för din hälsa. Att registrera hur du mår kan hjälpa dig att se mönster kring vad som påverkar ditt humör, dina känslor, din sömn och dina prestationer. Varje dag kan du ranka ditt mående 1–10, fylla i antal sömntimmar, var du befinner dig hormonellt i din menscykel samt kort beskriva varför du tror att du mår som du gör, både i negativ och positiv aspekt. Om du är intresserad av månens påverkan och dragningskraft kan du även fylla i månens fas.

Det finns även plats för att fylla i den fysisk aktivitet du utfört under dagen. Det ger en känsla av tillfredsställelse samtidigt som det är mer troligt att din träning blir gjord. Nästa ruta är dedikerad till kost och här skriver du upp näringsrik mat du ätit som ger kropp och knopp en boost. Varje dag kan du även kryssa i de rutiner som du i början av boken uppmuntrats till att införa i ditt liv. I sista rutan finns plats för dig att fylla i vilka dagens höjdpunkter har varit.

I dagboken har du möjlighet att använda dig av ett system som kallas "habit tracking" där du kan lista några handlingar du vill utföra varje dag. Sedan kryssar du för de saker du gjort, vilket uppmuntrar dig till att fortsätta på den positiva kedjan. Dessa prestationer i form av ett "x" på ett papper, loggas även i ditt långtidsminne. På kort sikt får du sköna dopaminkickar, ett må bra-hormon som din kropp producerar när du känner tillfredsställelse av att ha åstadkommit något. Du kommer vilja göra samma sak igen och igen och på lite längre sikt kommer du att kunna uppnå mål du aldrig trodde var möjliga!

Om du, utöver din dagliga registrering av dina handlingar i din "habit tracker", vill gå ett steg längre i att mäta dina framsteg på något speciellt område, så finns det i slutet av kalendern även resultatdiagram att fylla i. Diagrammens två axlar kan användas till precis vad du vill. Det kan handla om att du vill spara pengar, gå ner eller upp i vikt, nå ett visst träningsresultat etc. Genom att följa upp dina resultat och se vad som händer över tid i en kurva, blir du peppad till att fortsätta med dina goda vanor, oavsett upp- eller nedgång.