Sport-BH Yoga FLOAT Cleo Black - Girlfriend Collective

429 kr- Fri frakt (över 599:-) och fria byten
- Fri paketinslagning (ange i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid
- Ingen faktura- eller expeditionsavgft

FLOAT Cleo från Girlfriend Collective är en Yoga-BH utöver det vanliga. Tyget i FLOAT är något tunnare tyg än övriga toppar från samma varumärke. Därför är denna Yoga-BH perfekt till lite varma dagar eller på svettiga Yoga pass, t.ex Hot Yoga. Då materialet är något tunnare rekommenderas toppen till lätta/medel aktiviteter.

Cleo Bra är både sportig & feminin. Den har en fin u-ringning och är något längre i modellen. Ett brett, mjukt, insytt resårband håller toppen på plats. BH:n har tunna band som går ihop i en racerback.

Vi är så stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. Mjukare topp än dessa kan du knappast tänka dig. 

 • Passar bra till low-impact aktiviteter
 • Modell: Cleo FLOAT
 • Färg: Black (svart)
 • Material: 90% återvunna plastflskor (RPET), 10% spandex 
 • Tvättråd: Tvättas med liknande färger i kallt vatten (inte minst för miljön!). Häng för att torka
 • Sann i storleken och väldigt bra stretch (vilket gör att det ofta går att ha tex XL även om man brukar ha XXL)
 • Storlek: Se Girlfriend Collective Storleksguide med måttabell på plaggen

Väl värt att läsa:

 • Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg.
 • Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor (ca 17st i FLOAT) som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11 st ca 8-10st i FLOAT).
 • Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.
 • Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast!

GC (Girlfriend Collective) köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner människor. Regeringen såg risken med att ignorera problemet och genom omfattande förändringar har Taiwan förvandlats till en världsledande inom återvinning, där 55% av avfallet återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor. GC spenderade tid att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra i landsbygden över Taipei. De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinning och att främja miljöförvaltning i fritiden.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som varit i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken i Vienam är en SA8000-certifierad fabrik vilket innebär att den tex garanterar att inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum.