Wow! Massor av nyheter!

Yoga leggings Compressive High rise Long Agave - Girlfriend Collective

759 kr

500 kr- Fri frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Supersköna kompressions leggings från Girlfriend Collective som verkligen är i toppklass.. De har superb passform och sitter skönt över magen med sin höga midja och har alldeles lagom med stretch så att de sitter perfekt på plats samtidigt som att de är mjuka och lena mot huden.
Dessa undersköna leggings är tillverkade i ett kraftigare materialet och är garanterat squat proof. Här behöver du inte oroa dig att någon troskant lyser igenom. Vill du öka kompressionen kan du välja att gå ner en storlek.

Girlfriend Collectives premium leggings passar lika bra till yogapasset, löpningen, styrketräning eller helt enkelt som en skön fritidsbyxa

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. För varje topp återvinns 25 PET flaskor som städats upp ute i vår natur.

  • Material; 79% återvunna PET flaskor (RPET) och 21% spandex
  • Färg: Agave /Ljusgrön
  • Modell: hellång
  • Storlek: Normal med mycket stretch 
  • Passar samtliga aktiviteter som yoga, löpning, styrketräning mm
  • Tvättråd: Tvätta i 40 °C med liknande färger
  • Torktumla ej

Malin (långt hår) bär storleken Small. Malin är normalt small. Bh storlek: 75B
Monika (silvrigt hår) bär storleken XL. Monika är normalt XL. Bh storlek 90C

Katarina testar Girlfriend Collectives compressive high rise leggings
"Det jag gillar med dessa leggings är det tjocka tyget. Inga synliga troskanter och en slät snygg siluetter. Det som också gör dessa till en av mina favoriter är att de inte rullar ner i midjan när jag gör tex framåtfällnig. Dessa vill jag verkligen rekommendera "

Katarina är normalt storlek 44. Katarina har testat stl XL.

1,332,368 anledningar till att vi älskar Girlfriend Collective:

Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg

Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11st). Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.

Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast!

Girlfriend Collective köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner innvånare.
Regeringen uppmärksammade det stora miljöproblem som höll på att förstöra deras ö och för att vända denna miljökatastrof gjorde man en stor kraftsamling och genom omfattande förändringar har Taiwan blivit världsledande inom återvinning. 55% av Taiwans avfall återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor.
GC spenderade tid med att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra runt om i landsbygden i Taipei.
De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinningsstationer och att främja miljöförvård.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder till Girlfriend Collective ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som arbetat i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken är SA8000-certifierad vilket innebär att den tex garanterar inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum