Spirituell julshop!

Sport-BH Yoga Paloma Plum - Girlfriend Collective

485 kr- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid
- Öppet köp på julklappar tom 8/1-24

Yogatopp Paloma är Girlfriend Collectives bästsäljare. Med en snygg långlinje siluett, racerback och stödband som aldrig sviker dig har Paloma toppen blivit en storfavorit.
Paloma sport-bh har en fantastisk passform samtidigt som den är supermjuk och skön mot kroppen. Tack till det lite tjockare tyget i två lager och en bred resår nertill får du extra stöd och stabilitet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. För varje topp återvinns 11 PET flaskor som samlats in ute i vår natur.

  • Material; 79% återvunna PET flaskor (RPET) och 21% spandex
  • Färg: Plum / plommon
  • Passar samtliga aktiviteter som yoga, löpning, styrketräning mm
  • Storlek: Normal med mycket stretch 
  • Tvättråd: Tvätta i 40 °C med liknande färger
  • Torktumla ej

1,332,368 anledningar till att vi älskar Girlfriend Collective:

Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg.

Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11st). Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.

Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast!

Girlfriend Collective köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner innvånare.
Regeringen uppmärksammade det stora miljöproblem som höll på att förstöra deras ö och för att vända denna miljökatastrof gjorde man en stor kraftsamling och genom omfattande förändringar har Taiwan blivit världsledande inom återvinning. 55% av Taiwans avfall återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor.
GC spenderade tid med att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra runt om i landsbygden i Taipei.
De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinningsstationer och att främja miljöförvård.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder till Girlfriend Collective ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som arbetat i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken är SA8000-certifierad vilket innebär att den tex garanterar inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum