Wow! Massor av nyheter!

Sport-BH Yoga Bianca Black - Girlfriend Collective

550 kr- Fri frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Yogatopp Bianca är helt klart en topp utöver det vanliga. Supersnygg design och komfort och som samtidigt gör skillnad för vår miljö.

Bianca sport-bh är en supermjuk topp i ett lite kraftigare material som ger bra stöd och känns mjukt och skön mot kroppen. Denna topp har en bred och mjuk resår under bysten som ger bra stadga och får denna ur snygga topp att sitta på plats i även de lite mer utmanande yogapositionerna.
Bianca toppen passar lika bra på yogapasset som till ett par snygga jeans när du ska ut i nattlivet eller varför inte som pricken över i-et på din sommar outfit.

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. För varje topp återvinns 25 PET flaskor som städats upp ute i vår natur.

  • Material; 79% återvunna PET flaskor (RPET) och 21% spandex
  • Färg: Black / svart
  • Passar lågintensiv träning så som yoga, Pilates och styrketräning.
  • Storlek: Normal med mycket stretch 
  • Tvättråd: Tvätta i 40 °C med liknande färger
  • Torktumla ej

Soul Factory testar!
Sanne testar Bianca topp och Girlfriend Collective yogaleggings Flare.
"Väldigt mjuk och skön topp som känns rejäl och har riktigt bra passform. Överraskad hur bra den sitter på plats"

Sanne bär storleken Medium. Sanne har normalt storlek 75E1,332,368 anledningar till att vi älskar Girlfriend Collective:

Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg.

Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11st). Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.

Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast!

Girlfriend Collective köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner innvånare.
Regeringen uppmärksammade det stora miljöproblem som höll på att förstöra deras ö och för att vända denna miljökatastrof gjorde man en stor kraftsamling och genom omfattande förändringar har Taiwan blivit världsledande inom återvinning. 55% av Taiwans avfall återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor.
GC spenderade tid med att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra runt om i landsbygden i Taipei.
De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinningsstationer och att främja miljöförvård.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder till Girlfriend Collective ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som arbetat i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken är SA8000-certifierad vilket innebär att den tex garanterar inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum.