GÅVA IDAG Få en exklusiv kalender.

Yogaleggings Compressive Flare Black - Girlfriend Collective

850 kr- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid
- Öppet köp på julklappar tom 8/1-24

Otroligt sköna yogaleggings i familjen Flares, som har utvecklats under en lång tid med flera testpersoner. Materialet känns aningens tjockare och är helt squat proof. En liten praktisk dold ficka baktill på insidan som kan funka bra till exempelvis kreditkortet eller skåpsnyckeln. Väldigt mjuka i tyget.
Sitter perfekt över magen med sin höga midja och har samma fantastiska passform som Girlfriends leggings blivit kända för.

Designad för att sitta tightare över midjan, höfterna och låren och börja gå utåt precis ovanför knät för att sedan vara mer avslappnat från knät och nedåt.
Underbara leggings till yogapasset, löpning, styrketräning eller helt enkelt en skön fritidsbyxa

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. För varje topp återvinns 25 PET flaskor som städats upp ute i vår natur.

  • Material; 79% återvunna PET flaskor (RPET) och 21% spandex
  • Färg: Black / svart
  • Storlek: Normal med mycket stretch 
  • Tvättråd: Tvätta i 40 °C med liknande färger
  • Torktumla ej

Soul Factory testar!
Sanne testar Flare leggings och Girlfriend Collective Bianca sport-bh.
"Äntligen ett par leggings i flare modell som är lite längre. Skön hög midja och bra kompression . Känner mig riktigt snygg i dessa"

Sanne bär storleken Medium. Sanne har normalt storlek 36/38
:

1,332,368 anledningar till att vi älskar Girlfriend Collective:

Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg.

Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11st). Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.

Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast!

Girlfriend Collective köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner innvånare.
Regeringen uppmärksammade det stora miljöproblem som höll på att förstöra deras ö och för att vända denna miljökatastrof gjorde man en stor kraftsamling och genom omfattande förändringar har Taiwan blivit världsledande inom återvinning. 55% av Taiwans avfall återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor.
GC spenderade tid med att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra runt om i landsbygden i Taipei.
De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinningsstationer och att främja miljöförvård.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder till Girlfriend Collective ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som arbetat i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken är SA8000-certifierad vilket innebär att den tex garanterar inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum