GÅVA! 7 kristaller idag!*

Kimonoklänning i bambu Grevillea Nr 39

1 600 kr

- GÅVA - kristallkit. Skriv MIDSOMMAR som meddelande i kassan

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Kimononklänning Grevillea i 100% ekologisk bambu som tryckts naturligt med blad från Guva och Grevillea trädet. Detta härliga plagg funkar lika bra som kimono som klänning då det finns ett band som kan knytas både fram och bak. Så lätt att kombinera med favoritshortsen eller trendiga jeansen. Diskreta enkla sidofickor och slits i vardera sida. Breda hellånga ärmar.

Blommor och blad plockas på morgonen för att torka, medan tyget förbereds. Tyglängd till varje plagg trycks sedan för hand med växterna i en växttryckningsprocess på den design vi skapat. När tryckningen sedan är färdig kan vattnet som använts i processen, berikat av blommorna, gå åter till jorden och ge ny näring till allt som växer.

  • Modell: Kimonoklänning Grevillea
  • Material: 100% Eko Bambu 
  • Slow fashion
  • reuse - renew - recycle
  • Storlek: One size ( passar alla, storlek XS-XXL )
  • Färg: Organiskt mönster i naturfärg beige/grön.
  • Tvättråd: Handtvätt i kallt vatten.

Längd mätt baktill: ca 120 cm

Bredd rygg: ca 70 cm

EN HYLLNING TILL HENNES BERÄTTELSE

WithSegerqvist är ett hållbart klädmärke som skapar exklusiva plagg med kärlek till vår moder jord och Indiskt textilarv. Det bygger på ett småskaligt skapande på och viljan att ta vara på och låta fler få njuta av en textilskatt full av skönhet och liv.

Vår huvudsakliga kollektion består av exklusiva plagg skapade av handplockade återvunna saris. Allt från lyxiga silkeskimonos till romantiska klänningar, där varje plagg är unikt och bär en historia om en indisk kvinna som vi vill hylla.

Vi erbjuder även en exklusiv kollektion med växttryckta kaftaner och klänningar. Skapade i handvävd hållbart framtagen bambu och viskos, som tryckts för hand med blommor och blad för säsongen. Framtagna på en kvinnodriven verksamhet med en mission att bevara lokala hantverkstekniker, specialicerade på växttryck och handvävning. Plaggen härifrån är handvävda, skapade med handsydd finish & mycket omsorg.

Viljan är att hylla hennes historia, den unika berättelse varje plagg berättar genom sitt hantverk eller genom att tidigare varit en ärofylld sari hos en indisk kvinna. Precis som vi är unika, är varje plagg unikt och bär en egen karaktär och känsla. Kläderna vänder sig till både kvinnor & män och vi älskar att se som bäras vidare.

En liten del av intäkten är även med och bidrar till skolgången för indiska flickor på landsbygden, för att stötta flickor att växa upp till en värld av möjligheter.