Vilken yogamatta ska du välja? Följ vår enkla guide!

Linne TENCEL™ Lite Singlet Black - Organic Basics

429 kr

300 kr- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid

Organic Basics har ljuvligt sköna plagg som är lika bekväma på kroppen som de är snälla mot naturen. 

Lite Singlet är ett linne i materialet TENCEL™, en miljövänlig fiber som är tillverkad av trämassa. Materialet blir ett underbart biologiskt nedbrytbar fiber som känns mjukare och lättare än bomull. Det har även bättre andnings- och absorptionsförmåga jämfört med bomull. Alla egenskaperna gör att plagg i TENCEL™ känns mer som silke än bomull.

  • Färg: Svart
  • 95% lyocell TENCEL™, 5% elastan
  • Etiskt producerat
  • PETA "Vegan Approved" 

Modellen på bilden är 176cm lång och har på sig storlek small. Kan tvättas i 60°C men Organic Basics rekommenderar det mer hållbara valet att tvätta i 30°C. Producerad i Turkiet.

Organic Basics egna ord om deras olika material & kvalitetsmärkningar


TENCEL ™

TENCEL ™ är en miljövänlig fiber tillverkad av trämassa. Trämassan löses upp med ett giftfritt organiskt lösningsmedel, sedan pressas lösningen genom små hål för att skapa en underbar biologiskt nedbrytbar fiber som känns mjukare och lättare än bomull. 

Materialet TENCEL ™ är mjukare, mer andningsbar och mer absorberande än bomull eftersom den består av mycket små fibrer. Slutresultatet känns som något som är närmare silke än bomull - vilket definitivt är bra.

Etiskt producerat 

Tillverkad i bra arbetsförhållanden med skälig lön, inget barnarbete, fritt vald anställning och med respekt för miljön. Vi använder GOTS och SA8000 standarderna för att säkerställa att saker görs rättvist.

PETA "Vegan Approved"  

Denna märkningen innebär att produkterna är "cruelty-free" och därmed inte innehåller några produkter eller biprodukter från djur.