STOR UTFÖRSÄLJNING!

Yoga Democracy

Har du sett några liknande yogaleggings förut? Yoga Democracy är ett etiskt hållbart sportklädesmärke. Mer eller mindre samtliga av företagets produkter produceras direkt i den egna workshopen, belägen i Arizona, för att bibehålla en miljömedveten och småskalig produktion av yogakläder, inte minst vackert mönstrade yogabyxor. Hitta din favorit idag!

Är du osäker på din storlek? Kika in i vår Storleksguide Yoga Democracy.


Yoga Democracy - Hållbara Yogakläder

Yoga Democracy etablerades på marknaden år 2015 som ett etiskt hållbart sportklädesmärke. Mer eller mindre samtliga av företagets produkter produceras direkt i den egna workshopen, belägen i Cave Creek, Arizona, för att bibehålla en miljömedveten och småskalig produktion av yogakläder, inte minst vackert mönstrade yogabyxor. 

Fokus ligger som sagt på hållbarheten, och således har företaget ett antal kriterier de önskar uppnå för att ytterligare förbättra sin produktion av miljövänliga yogakläder: 95% av produkterna skall tillverkas av återvunna fibrer, vattenförbrukningen skall reduceras, koldioxidutsläppen ska hållas på en låg nivå och det ska finnas en nära koppling mellan tillverkare och kunder. I dagsläget så är också majoriteten av företagets plagg producerade av återvunnet material som färgas i en vattenlös process, och leverantörerna förväntas leva upp till Yoga Democracys hårda krav på hållbarhet vad gäller vattenförbrukning och utsläpp.

Yogia erbjuder ett stort utbud av Yoga Democracys unika och vackra yogabyxor!

Frigående Människor 

En av Yoga Democracys slogans är att deras kläder är 'made by free range humans' – alltså att de är tillverkade av frigående människor. Med detta så menar företaget att det inom klädproduktionen överlag har uppstått ett ganska stort avstånd mellan tillverkningsprocessen och personerna som står bakom den. Modeindustrin har lärt oss att billiga kläder också innebär billigt arbete, men samtidigt att också de lyxigare och dyrare märkena kan förlita sig på billig arbetskraft för att ta fram sina exklusiva produkter. Vad gäller Yoga Democracy så består företaget av de som faktiskt tillverkar kläderna – och därför ska både löner och priser vara rimliga. Företaget outsourcar inte sin arbetskraft, och majoriteten av dess produktion sker som tidigare nämnt i dess egna workshop. Människorna bakom betyder allt för företaget, och det syns också på den omsorg som lagt bakom varje yogaplagg de tillverkar.