GÅVA! 7 kristaller idag!*

Byxdress Mohini återvunnen sari Nr 30

950 kr

- GÅVA - kristallkit. Skriv MIDSOMMAR som meddelande i kassan

- Fri frakt över 699kr, annars 59kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leverans

Underbar och sensuell evighets-byxdress, som kan bäras på en rad olika sätt efter tillfälle och stil tillverkad i återvunnen sari. Bredare luftiga ben. De två banden knyts runt kroppen, testa dig fram och skapa din egen stil. Passar utmärkt till både festen, dansklassen eller till vardags. Midjan är markerad framtill och har en resår baktill för att passa olika kroppar.  Det finns inte två lika av dessa byxdressar. Varje plagg har tidigare burits av en indisk kvinna. 

  • Modell: Byxdress Mohini 
  • Slow fashion
  • reuse - renew - recycle
  • Storlek: Onesize (passar ca storlek XS-L)
  • Färg: Orientaliskt mönster med färger i dimmig lila/blå-grå.
  • Tvättråd: Handtvätt i kallt vatten. eller maskintvätt på Silk program.

Mått vid midja (utsträckt resår): ca 100cm

EN HYLLNING TILL HENNES BERÄTTELSE

WithSegerqvist är ett hållbart klädmärke som skapar exklusiva plagg med kärlek till vår moder jord och Indiskt textilarv. Det bygger på ett småskaligt skapande på och viljan att ta vara på och låta fler få njuta av en textilskatt full av skönhet och liv.

Vår huvudsakliga kollektion består av exklusiva plagg skapade av handplockade återvunna saris. Allt från lyxiga silkeskimonos till romantiska klänningar, där varje plagg är unikt och bär en historia om en indisk kvinna som vi vill hylla.

Vi erbjuder även en exklusiv kollektion med växttryckta kaftaner och klänningar. Skapade i handvävd hållbart framtagen bambu och viskos, som tryckts för hand med blommor och blad för säsongen. Framtagna på en kvinnodriven verksamhet med en mission att bevara lokala hantverkstekniker, specialicerade på växttryck och handvävning. Plaggen härifrån är handvävda, skapade med handsydd finish & mycket omsorg.

Viljan är att hylla hennes historia, den unika berättelse varje plagg berättar genom sitt hantverk eller genom att tidigare varit en ärofylld sari hos en indisk kvinna. Precis som vi är unika, är varje plagg unikt och bär en egen karaktär och känsla. Kläderna vänder sig till både kvinnor & män och vi älskar att se som bäras vidare.

En liten del av intäkten är även med och bidrar till skolgången för indiska flickor på landsbygden, för att stötta flickor att växa upp till en värld av möjligheter.

Viktigt!

Detta plagg är tillverkad av återvunna sari som Indiska kvinnor har burit med stolthet. Vi älskar tanken att återanvända vackra tyger "slow fashion" när den är som bäst. 

Viktigt att tänka på när man köper plagg  som är tillverkat av återvunna tyger. Det kan finnas oregelbundenheter. Det kan vara små trådar eller små obetydliga fläckar. Detta ska inte ses som fel utan som en som en fantastisk del i hur plagget tidigare använts. var stolt över att du har valt ett plagg som hjälper naturen på rätt håll. Och samtidigt ser du helt galet snygg ut! NO WASTE.