Wow! Massor av nyheter!

Shovava

Shovavas koncept är handdesignade och artistiska plagg med målningar och tryck – inspirationen har hämtats från de djur, växter och mönster grundaren av Shovava såg i naturen runtomkring sig. Unna dig en helt unik, otroligt vacker sjal här idag!


Shovava - Yogakläder

Efter många års arbete i modeindustrin – för bland annat DKNY och David Bitton – bestämde sig den New York-baserade Roza Khamitova för att skapa sin egen klädeskollektion. Resan mot vad märket är idag började med att Roza sålde handgjorda och handmålade toppar från återvunna herrtröjor. När hon insåg att hon inte var den enda kvinnan som tröttnat på de massproducerade kläderna som finns på den stora marknaden började hon finkamma second hand-butikerna i jakt på snygga herrtröjor som hon kunde göra om till snygga, unika och figursydda kvinnoplagg. Därefter målade hon dem med diverse unika tryck för att skapa sexiga och snygga plagg som dessutom var bekväma och funktionella. 

År 2011 lanserades företaget Shovava, vars namn är i själva verket i ett ord och betyder kaxig och lekfull – vilket var Rozas smeknamn som liten. Konceptet är handdesignade och artistiska plagg med Rosas målningar och tryck – inspirationen bakom vilka hon hämtade från de djur, växter och mönster hon såg i naturen runtomkring sig.