Träningstights som inte glider!

Träningstights som inte glider ner. Finns det? Svar ja, Yogaleggings - Yogabyxor - Yogatights. 
Här kommer en guide till hur du hittar den perfekta byxan. 


Finns det något bättre än yogabyxor? Det som kännetecknar yogabyxor är ofta den höga midjan. Den höga midjan gör det lättare att röra sig under yogan eftersom den inte kasar ner på samma sätt som vanliga träningstights. Den höga midjan på yogatightsen håller även magen i en stadig position vilket underlättar vid till exempel andningsövningar. 

Kort eller lång byxa

Längden på en yogabyxa kan variera i förhållande till årstid. På vintern när det är kallt i Sverige är det skönt att använda sig av ett par hellånga yogatights som håller värmen. Under sommaren är det däremot skönt med kortare yogaleggings eller till och med yogacapri/crops som slutar under knäet. Det finns även supersnygga yogashorts och yogapants. Dessa lämpar sig bäst under den varma yogaresan utomlands, under sommaren i Sverige men de är även helt perfekta till Hot Yoga och Bikramyoga.

Fysisk yoga

Åtsittande yogaleggings som har få eller mjuka sömmar brukar vara att föredra vid mycket fysisk yoga. Ett tips är Run och Relax fantastiska yogatights med sömmar som är helt obetydliga och därför inte känns alls för den som bär byxan. Vid fysisk yoga kan det vara bra att undvika yogaleggings med rosetter, band, dragkedjor mm eftersom det kan distrahera och i värsta fall tom göra ont. Sen finns det även härliga yogabyxor för lugnare yoga och relax. 

En allt i-allo-byxa
Svenska Santa Ni har många mysiga kläder i ekologisk bomull som passar både till vardags, stillasittande yoga och meditation. Lika snygg till yogan som till kavajen på kvällen är Ganesha byxan. En populär, mjuk haremsbyxa i högsta kvalité!


Grym passform
Yogaleggings som inte kasar oavsett om man har några fina kärlekshandtag, är Dharma Bums från Australien. Modellen är hög i midjan och viker inte ner sig fastän man står i hunden eller framåtfällning. Gillar man denna modellen är det enkelt att fylla på sin yogagarderob eftersom Dharma Bums regelbundet släpper nya mönster på sina leggings. De finns även i olika längder, 7/8 som är en ankelkort modell, hellånga eller crops som slutar under knäet. En riktigt storsäljare!

Det lilla extra
Coolare yogaleggings än Yoga Democracy får man leta efter. De är tillverkade av återvunna Pet-flaskor i USA och sitter som ett andra skinn. Modellen har hög midja, hellånga ben och passar dig som vill ha en riktigt åtsittande byxa. Yoga Democracy har en djärv och tuff attityd på sina yogabyxor. Här hittar man mönster med Frida Kahlo, tiger, djungel, vargar och mycket mer. Denna modellen är många yogalärares favorit!

Summerande tips!

1

Välj längd på yogatights efter vilken årstid de ska användas.

2

Välj yogatights som lämpar sig till den sorts yoga du tänker utföra. 

3

Välj yogatights som passar din kroppsform och din midja.

4

Välj mönster på dina yogatights efter den attityd du vill förmedla.