Stor utförsäljning!

Yogabum

Yogabums underbart vackra yogahanddukar finns i många olika färger och härliga mönster. Handdukarna är supermjuka, har bra grepp och är snabbtorkande. De är tillverkade av 85% återvunnen plast, det går åt 8st plastflaskor till en Yogahandduk. Läs mer om Yogabums tillverkningsprocess längst ner under alla snygga Yogahanddukar.


Yogabums tillverkningsprocess av Yogahanddukar

Under de senaste åren har Yogabums arbetat mycket hårt med en ny tillverkningsprocess för att kunna erbjuda en handduk som har minimal miljöpåverkan. Med den ständigt ökande plasten i våra deponier och hav kände de en skyldighet att göra något åt det. Handdukarna är för närvarande tillverkade av mikrofiber, som är tillverkad av ett polymergarn och i princip en form av plast. Den främsta orsaken till att mikrofiber används för yoghanddukar är dess fantastiska förmåga att absorbera svett och fortfarande bibehålla en yta med bra grepp. Då inget annat material kan göra det såg de inte någon möjlighet att använda ett alternativt material, men däremot det går nu att producera det miljömässigt bättre.

Yogahanddukar av 85% återvunnen plast

Mikrofiber tillverkad av återvunnen plast har funnits i många år men kvaliteten har varit dålig, utan garanti att den till och med gjordes med återvunnen plast. Det har nu förändrats och Yogaubums är stolta över att äntligen erbjuda en yoghandduk tillverkad med 8 återvunna flaskor (85% återvunnen plast). 

Du funderar förmodligen på varför de inte använder 100% återvunnet material? Problemet är att återvunnen mikrofiber är att den förlorar sin förmåga att absorbera samma mängd fukt som nytt tyg så 85/15-förhållandet gör det till den perfekta blandningen. Alla nya kollektioner görs nu med den nya återvunna mikrofibern. Alla nuvarande kollektioner kommer att övergå till det nya tyget under de kommande åren.

Dope-Dye - Färgat Garn

Dope -Dye är en miljövänlig och effektiv innovation i färgningsprocessen där själva garnet i förväg färgas till en vald färg, som sedan används för att skapa önskat tyg.
Det finns flera fördelar med Dope-Dye:

  • Resistent mot UV-blekning 
  • Inget vatten används under färgningsprocessen 
  • Betydande minskning av kemikalier, kol och energi 

Tekniken är ny och färgerna är begränsade. Yogabums långsiktiga vision är att producera alla sina handdukar med hjälp av denna process.

Yogabums tryckmetod Digitaltryck

  • Digitaltryck är mer eko-vänligt än klassiska metoder
  • Det används mindre vatten i en digital tryckprocess
  • Betydande minskning av kemikalier, kol och energi