Wow! Massor av nyheter!

Organic Basics

Organic Basics är företaget som bestämde sig för att underkläder inte är slit och släng utan att de kan tillverkas av hög kvalité med miljö och hållbarhet i 100% fokus. Kvalité, enkelhet och funktion är grundpelare i tillverkningen. Att de fått fram hållbara plagg som också är otroligt sköna, snygga och stilrena, det gillar vi skarpt! 

Här finner du ett urval av Organic Basics underkläder såsom trosor i olika modeller, linnen och BH:ar. Materialen som används är både ekologisk bomull och TENCEL™. Är du osäker på din storlek? Kika in i vår Organic Basics Storleksguide.


Organic Basics egna ord om miljö- & kvalitetsmärkningar, material och produktion

GOTS

Vi har använt GOTS-certifierad ekologisk bomull för den här produkten som kommer från Egeiska havet. Det är allmänt betraktat som en av världens mjukaste och mest hållbara bomull. GOTS-standarden garanterar också att de människor som tillverkat dessa betalas en skälig lön och behandlas så som människor bör behandlas.

Etiskt producerat

Tillverkad i bra arbetsförhållanden med skälig lön, inget barnarbete, fritt vald anställning och med respekt för miljön. Vi använder GOTS och SA8000 standarderna för att säkerställa att saker görs rättvist.

PETA "Vegan Approved"  

Denna märkningen innebär att produkterna är "cruelty-free" och därmed inte innehåller några produkter eller biprodukter från djur.

TENCEL™

TENCEL ™ är en miljövänlig fiber tillverkad av trämassa. Trämassan löses upp med ett giftfritt organiskt lösningsmedel, sedan pressas lösningen genom små hål för att skapa en underbar biologiskt nedbrytbar fiber som känns mjukare och lättare än bomull.

Återvunna material

Vi använder återvunna material eftersom de sparar vatten och energi. De hjälper också till att få bort avfall från deponier och förhindra koldioxid - vilket hjälper till att hålla vår planet ren och bekämpa klimatförändringar.

Invisible/Seamless

Denna produkt är tillverkad på ett sätt som inte skapar sömmar. Inga sömmar betyder större komfort och hållbarhet eftersom det inte finns några svaga punkter i plagget.

Fabriker

Vi arbetar bara med pålitliga, certifierade fabrikspartners. De ska ha samma hållbara vision som oss - och följa den genom att kontinuerligt minska miljöpåverkan. Dessa fabriker säkerställer också att deras arbetsplats är fri från barnarbete och tvångsarbete, att deras arbetare är i ett säkert arbetsutrymme, att de betalar en rimlig lön, erbjuds  förmåner som gratis lunch och barnomsorg - och naturligtvis att de ska behandlas med respekt. Alla fabriker vi jobbar med finner du information om här.