Wow! Massor av nyheter!

Movesgood

Movesgood har underbara eko-plagg i Lyocell/Bambu. Företaget ser det som sitt uppdrag att förse sina kunder med tidlösa kläder av hög kvalitet och med en längre livscykel = Slow Fashion! Här finner du en härlig bredd med fantastiska kläder från Movesgood. Allt från underkläder till tröjor och byxor både för dam & herr. 

Genom att Movesgood lyssnar på sin kunder och snabbt kan ställa om produktionen så undviks överproduktion. De arbetar klimatsmart och använder transporter som båt/flyg. Idag är 70% av produktionen i Europa, med att mål att vara helt och hållet i Europa till 2022. Materialet som används är Lyocellbearbetad bambu i olika kvalitéer. 


Movesgood - Bakgrund

Från början ville grundarna skapa ett varumärke med en mycket stark etisk plattform och en drivkraft för att agera. Detta ledde till namnet Movesgood, som har en önskan att främja fördelarna med alla typer av bra rörelser - stora som små. Sedan Movesgood lanserades har företaget stöttat och samarbetat med organisationer som arbetar inom flera olika viktiga områden, allt från barns rättigheter till diabetes och naturligtvis miljöfrågor.

Att utnyttja de många positiva egenskaperna hos bambu och utveckla en produktionsmodell, som är så nära klimatneutral som möjligt, har gjort det möjligt för Movesgood att bygga ett företag som sätter hållbarhet och miljöfokus i centrum. Deras Lean Production-modell. Sedan 2015 och varje dag sedan dess har Movesgood engagerat sig djupt i att att få till en förändring och ge medvetenhet till både sociala frågor och miljöfrågorna inom modeindustrin. De ser sig själva som en viktig del av en ny generation av riktigt hållbara modehandlare.

Hur Movesgood ser på Slow Fashion

Slow Fashion är en medvetenhet och inställning till mode som förespråkar kvalitet över kvantitet, både i produkt och produktion. Det innebär att investera i en garderob av klassiska, långvariga och hållbart producerade kläder med minimal miljöpåverkan.

Movesgood producerar två kollektioner per år, anpassade efter säsong och nuvarande trender. De har en nära kommunikation med kunderna och arbetar för att integrera deras feedback i konstruktionen av plaggen. De tror på att skapa säsongsbaserat mode tillverkat av naturliga material med en modern design som kan användas år efter år.

Användningen av EKO-material - Bambu/Lyocell

Movesgood andvänder naturlig,  lyocellbearbetad bambu som grunden för alla tyger som används. Produktionsprocessen för bambu har en minimal påverkan på miljön och återvinner eller bryter ner alla lösningsmedel och utsläpp som produceras. Bambu är helt CO2-neutral under hela sin tillväxtperiod, växer utan bekämpningsmedel och är mycket vatteneffektiv. Utöver detta har tyget i sig många positiva egenskaper. Det är absorberande, isolerande och antibakteriellt - och låt oss inte glömma, mjukt och vackert, vilket gör det till den perfekta grunden för din basgarderob.

LEAN-produktion

Movesgood har utvecklat sin egen unika produktionsmodell som de kallar Lean Production. Denna är central för deras strikta hållbarhetspolicy. De väljer material som köps i stora volymer och transporterar med tåg och båt för att minimera miljöavtrycket. Som ett resultat kan de också upprätthålla en relativt låg prispunkt i förhållande till de högkvalitativa material som används. 

De är så nära klimatneutrala som möjligt. För närvarande är 70% av produktionen baserad i Europa, men de arbetar aktivt mot målet att ha all produktion baserad i Europa 2022, vilket ytterligare minskar  koldioxidavtrycket.

De lägger mycket tid på att hitta de bästa fabrikerna att arbeta med, som erbjuder bra arbetsförhållanden, lever upp till deras högt satta standarder och följer en uppförandekod som anger internationellt erkända principer för skydd av mänskliga och arbetstagares rättigheter.

Utöver detta så driver Movesgood flera utvecklingsprojekt som går ut på att hela tiden utveckla och hitta material som är bästa möjliga för människa och miljö. Deras möjlighet att snabbt anpassa produktionen efter önskemål bidrar till att undvika överproduktion.