Spirituell julshop!

Yoga leggings High rise 7/8 Midnight - Girlfriend Collective

799 kr- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid
- Öppet köp på julklappar tom 8/1-24

Leggings utöver det vanliga. Vi är så stolta över att kunna erbjuda ett klädesplagg som minskar plasten i världens natur och hav. Mjukare leggings än dessa kan du knappast tänka dig.
Lite tjockare tyg så är så skönt mot kroppen. Sitter perfekt utan att kasa ner. 

Passar samtliga aktiviteter som yoga, löpning, styrketräning mm.
Väldigt bra stretch. Sanna i storleken!  Gå ner i storlek om du vill ha ett par "Compression leggings"  eller gå upp om du vill ha en lösare byxa. Annars stanna på den storleken du brukar ha.

Malin (långt hår) bär storleken Small. Malin är normalt small. Bh storlek: 75B
Monika (silvrigt hår) bär storleken XL. Monika är normalt XL. Bh storlek 90C


Modell: Ankellånga 7/8
Färg: Midnight
Tvättråd: Tvätta dom med liknande färger i kallt vatten (inte minst för miljön!). Häng för att torka

Se passformen här:


Väl värt att läsa:
Girlfriend collectives klädesplagg är tillverkade av återvunnet plast och infärgade med miljövänlig färg.
Varje leggings är tillverkad av 25 återvunna plastflaskor som annars hamnar i vår miljö och hav (Bh/topp ca 11st).
Sedan 2016 har Girlfriend Collective  återvunnet 1,332,368 vattenflaskor och det fortsätter öka med ca 70 000 flaskor varje månad.
Känns det konstigt att kläder tillverkas av plast? Lite fakta: Nästan samtliga plagg av syntetisk material är producerat av plast?!

GC (Girlfriend Collective) köper upp allt återvunnet plastmaterial från Taiwan. Taiwan brukade kallas "Garbage Island". En liten ö med 23 miljoner människor. Regeringen såg risken med att ignorera problemet och genom omfattande förändringar har Taiwan förvandlats till en världsledande inom återvinning, där 55% av avfallet återvinns (att jämföra med 35% i USA). Återvinning har blivit en social del i Taiwan. Varje natt samlas människor för att sortera sitt avfall i behållare för återvinningsbart avfall, matavfall och skräp. Istället för att direkt lämna, stannar de och pratar tills lastbilarna kommer och hämtar det. Vilket vänder det som kan vara en tråkig syssla till en social aktivitet. Volontärgrupper har åkt runt i Taiwan för att hjälpa till med att ge denna gemenskapsanda utanför stadskärnor. GC spenderade tid att dokumentera Tzu Chi Foundation, som sätter upp mikroåtervinningscentra i landsbygden över Taipei. De drivs mestadels av pensionärer, som startar upp samlingsplatser för att både ge människor tillgång och utbildning till återvinning och att främja miljöförvaltning i fritiden.

Fabriken som tillverkar samtliga kläder ligger i Vietnam och ägs av en Dansk familj som varit i textilbranschen sedan 1931. Fabriken drivs av en kvinna, Hien.
Fabriken i Vienam är en SA8000-certifierad fabrik vilket innebär att den tex garanterar att inget tvångs- barnarbete, säkra arbetsförhållanden och rätten att vara med i facket. Var 6:e månad får varje anställd en gratis hälsoundersökning.
Fabriken betalar 125% av den lokala minimilönen. De erbjuder både gratis lunch (och middag för dem som jobbar kvällsskift) istället för bara ett lunchrum.