Wow! Massor av nyheter!

Chattra

Chattras yogabolster och meditationskuddar är otroligt vackra och kommer i alla tänkbara färger. Vackra handtryckta Indiska tyger eller brodyr! Använd dessa härliga kuddar till din yoga och meditation men också som en inredningsdetalj i ditt hem.


Chattra - Bolsters och Yogaväskor

Chattra tillverkar och säljer yogautrustning och tillbehör, både för privat bruk och till yogastudios. Produkterna är tillverkade för hand av utbildade hantverkare, och består i en blandning av färgglada, handtryckta mattväskor och annan yogainspirerad inredning. Designen hyllar såväl Indiens arkitektur och design som det spirituella arvet. Samtliga yogatillbehör är utsmyckade inte bara med orangea färger och hänförande mönster, utan också med vackra tofsar likt dem man hade sett på kameler i öknen.

Företagets idé och koncept föddes i grundaren Ann Mordines hjärna då hon, tillsammans med sin familj, reste runt och levde i Indien mellan 2007-2013. Ann föll för den indiska arkitekturen och konsten, samt fascinerades av balansen mellan lugn och fullständigt kaos såväl som andligheten i det indiska folket och dess traditioner. Därtill utövade hon aktivt yoga, och upptäckte sin kärlek både för det och för indiska textiler. Då familjen återvände till USA genomförde hon en utbildning, och år 2014 släpptes den första kollektionen. Idag är märket väldigt populärt, och har används som rekvisita både i stora tv-serier och på festivaler. Därtill blev Chattras kuddfordral år 2015 valda favoriter av Yoga Journal Magazine, som är en av yogavärldens största tidskrifter. 

Yogia har ett utbud av mattväskor, bolsters och meditationskuddar från Chattra, och är stolta över att kunna erbjuda deras nästan gudomligt vackra produkter. 


Betydelsen av Den Orangea Färgen

De flesta Chattras produkter har någon form av orangea inslag, då detta är en viktig färg – inte minst i den indiska andligheten och dess traditioner. Inom den Hinduiska tron så representerar den orangea färgen eld, och symboliserar det faktum att man förbränner mörker och okunskap till förmån för ljuset och i jakten på vetande. Inom Buddhismen representerar orange/saffran också upplysning; den bärs av lärda personer och i flertalet ceremonier. Därtill så sägs det inom indisk kultur att färgen absorberar allt dåligt i våra liv och hjälper oss att släppa taget om sådant som håller oss tillbaka.