Yogablock Flip-flop Ocean Sole

349 kr

- Fri frakt (över 599:-) och fria byten
- Fri paketinslagning (ange i kassan)
- 1-3 dagars leveranstid
- Ingen faktura- eller expeditionsavgft

Yogablock tillverkade av Flip-flops. JA du läste rätt! Dessa vackra och miljövänliga yogablock är tillverkade av återvunna flip-flops som samlas upp från stränderna, vattenvägarna och deponierna i Kenya. De är skurna för hand av Kenyanska hantverkare och alla block är därför helt unika. Ett Yogablock tillverkas av ca 21st flip-flops. Själva produktionen tar ca 7h/ block.

Dessa Yogablock sticker verkligen ut från mängden! Bilderna är exempel på hur de kan se ut, men alla mönster är olika och helt unika, precis som vi människor är. Alla block har olika små detaljer, det kan vara en liten luftbubbla eller små skåror från täljningen som charmiga påminnelser om hantverket bakom produkten. Lättviktiga, ca 300 gram, så du kan enkelt ta dem med dig.

Företaget Ocean Sole städar upp flip-flops från stränderna och ger samtidigt människorna i de lokala byarna en chans till arbete och en stabil inkomst till sina familjer. De använder också delar av intäkterna till strandstädningar och olika yrkes- och utbildningsprogram.

  • Färg: Multifärgad, varje block är helt unikt
  • Mått: 22 x 13 x 8 cm.
  • Vikt: ca 300 gram
  • Antal Flipflops: ca 21
  • Tid att tillverka: ca 7h
  • Skötsel: Torka av med en fuktig trasa

Om Ocean Sole

Ocean Sole Yogablock tillverkas av kvarlämnade flip-flops som finns längs stränderna och vattenvägarna i Kenya. Julie Church, Ocean Soles grundare, inspirerades av leksaker som barn tillverkade av flip-flop-skräp. Hon uppmanade mammorna i samhället att samla in, tvätta och klippa ner de kasserade flip-flopsen för att sedan tillverka färgglada produkter att sälja på lokala kenyanska marknader och på så sätt få inkomst till deras familjer. Sedan utvecklades idéerna och produkterna blev flera.

Ocean Sole strävar efter att återvinna 1 miljon flip flops/år, att återvinna över ett ton styrofoam per månad och spara över fem hundra träd per år - genom att använda flip flops istället för trä. De bidrar med över 10-15% av sina intäkter till strandstädningar, yrkes- och utbildningsprogram och andra bevarandeinsatser.

De betalar bonusar till anställda och investerar i ett välfärdsprogram som möjliggör för att utbilda barn, köpa mark mm. De gör skillnad för vår havssituation och deras etos är att ge tillbaka av det de tjänar för att förändra människors liv - genom anställning, utbildning och måltider.