Ögonkudde Värme/kyla Grönt mönster - Nyttadesign

135 kr

Tyvärr slutsåld. Bevaka för att få ett mejl när produkten åter finns i lager

- Fri Frakt över 599kr, annars 49kr
- Alltid fria byten!
- Fri paketinslagning (Lägg till meddelande i kassan)
- 2-4 dagars leveranstid

Ögonkudden är en perfekt present till ung som gammal och den kan användas på många olika sätt. Kudden från Nyttadesign är fylld med kärnor från körsbär och/eller druvor och kan både värmas eller kylas utefter humör och behov. Den här ögonkudden är Off White med ett vackert grönt bladmönster

En ögonkudde hjälper dig att slappna av under t ex  liggande meditation eller Savasana och får dig att lättare vända uppmärksamheten inåt. För dig som utövar yoga fungerar den som lugnande tryck över ögonlocken utan att värmas eller kylas.

Varm eller kall kan du använda kudden innanför byxlinningen som en värmare för mage eller ryggslut, som handledsstöd för att förebygga musarm. En varm kudde lindrar och förebygger mjölkstockning eller mensvärk. En kall kudde över ögonpartiet minskar svullnad och lindrar huvudvärk.

  • Mått: 23 cm x 10 cm.
  • Vikt 200 gram.
  • Färg: Off White med grönt bladmönster
  • Yttre Material: 100% eko-bomull, både innerpåse och fodral är tvättbara.
  • Fyllning: Rengjorda fruktkärnor från druva eller körsbär.
  • Märkt med Bra Miljöval

 

Från Maj 2020 är alla bolster, meditationskuddar & ögonkuddar vi har från Nytta Design märkta med symbolen Bra Miljöval. På så sätt vet du att textilierna som använts tillverkas på ett hållbart sätt och inte är skadliga för vare sig människa eller miljö.

Så här värmer eller kyler du din ögonkudde:

  • Värma i mikro: Duscha eller skvätt vatten på kudden, värm så i en halv minut på 700-800 watt.
  • Värma i vanlig ugn: Linda in kudden i t ex en handduk och värm 5 minuter på 150 grader. Även här rekommenderar vi att du duschar eller stänker lite vatten på kudden innan, då håller tyget längre och en fuktig värme tränger lättare ner i hudlagren.
  • Kyla: Lägg kudden i frysen 1 timme.

Tvättas för hand i 40-60 grader. Använd tvål eller diskmedel för fläckborttagning. Torka hängande i torkskåp eller liggande på element. När du värmer kudden efter att ha tvättat den var försiktig den kan bli väldigt het.